Δεν το κατάλαβε κανένας: Η εσωκομματική κάλπη στήθηκε στο ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης υπέστη συντριβή

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Θα σας γράψω μερικά πραγματάκια για να καταλάβετε πως παίζεται το παιχνίδι.

Σε όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, η στήλη επέμενε με σταθερότητα ότι αμέσως μετά το άνοιγμα της κάλπης και το κακο, όπως είχαμε προβλέψει εδώ στο PERIODISTA.GR, αποτέλεσμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη θα δρομολογούνταν άμεσα οι διαδικασίες για τη διάδοχη κατάσταση στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε. Αλλά η κάλπη έχει ήδη στηθεί. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχασε. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως μου λένε, έχει “σκυλιάσει” στο παρασκήνιο και προσπαθεί απεγνωσμένα να κρατηθεί στην καρέκλα, αν και ο ίδιος το γνωρίζει ότι δεν θα καταφέρει και πολλά, με δεδομένο ότι η νέα ηγεσία προκύψει τη βάση του κόμματος, όπως συμβαίνει στα σύγχρονα κόμματα.

Σας είχα γράψει τις προάλλες για τον βρόμικο υπόγειο πόλεμο που δέχτηκε ο Νίκος Παπανδρέου από το σύστημα Ανδρουλάκη. Μάταια ήταν όλα. Οι εκλεκτοί του Νίκου Ανδρουλάκη, δηλαδή ο Ανδρέας Σπυρόπουλος και ο Θοδωρής Ζαγοράκης συνετρίβησαν. Μαζί συγκέντρωσαν λιγότερες ψήφους από τον Νίκο Παπανδρέου. Ο… περίφημος μηχανισμός του Νίκου Ανδρουλάκη αποδείχθηκε ένα μεγάλο ψέμα. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν μπόρεσε να επιβάλλει, ως τελικά εκλεγμένο, δικό του υποψήφιο και στη συνέχεια προχώρησε στην πολιτική αλητεία να προτείνει, αντί του πρώτου Νίκου Παπανδρέου, τον φιλοδεξιό Γιάννη Μανιάτη για τη θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Ξέρετε τι είχε συμβεί στις προηγούμενες ευρωεκλογές; Ο Νίκος Ανδρουλάκης με την κολλητή του, την Εύα Καϊλή έπαιξαν το παραδοσιακό και αποδοτικό “σύστημα” της δισταυρίας για να εκλεγούν και οι δύο με τα γνωστά αποτελέσματα (Βλέπε Qatargate). Ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ψήφιζαν Ανδρουλάκη και Καϊλή, σαν τα πρόβατα στο μαντρί. Τον μηχανισμό της Εύας Καϊλή που πλέον δεν συμμετέχει στα πολιτικά πράγματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τον κληροδότησε στον Θοδωρή Ζαγοράκη. Τζίφος. Και το χειρότερο; Ο μηχανισμός Ανδρουλάκη – Καϊλή δεν φτάνει πλέον για να επανεκλεγεί ο Κρητικός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Προσεχώς θα έχουμε τσιρίδες και ουρλιαχτά.

Η κάλπη λοιπόν στήθηκε. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ηττήθηκε. Επειδή η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκλεγεί από τη βάση των φίλων και των ψηφοφόρων του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος ο Νίκος Ανδρουλάκης θα υποστεί εκλογικό εξευτελισμό. Το ξέρει, το βλέπει να έρχεται. Έχει χάσει ήδη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο σκοτεινός φίλος του Αλέξη Τσίπρα που δεν κυκλοφορεί ούτε μία φωτογραφία του στο διαδίκτυο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Όσα...

Χρήματα από εταιρεία ενέργειας και ΑΠΕ σε ΜΜΕ που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...

Μυστικές δημοσκοπήσεις: Σαρωτικό προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη – Τεράστια η διαφορά από τον δεύτερο

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Οι...