Δεν πρόκειται να δούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα;

Στα ύψη είναι οι τιμές τόσο της αμόλυβδης όσο και του πετρελαίου, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες οχημάτων να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους γιατί δεν βγαίνουν οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί.

«Τα 1,6-1,7 ευρώ στη βενζίνη δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ»
«Παίρνει από εκεί η κυβέρνηση τον φόρο που είναι αυξημένος και τον δίνει στα επιδόματα, είναι αλήθεια» ανέφερε η πρόεδρος των βενζινοπωλών. «Τελειώσαμε! Δεν πρόκειται να δούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», ήταν η Μαρία Ζάγκα, σημειώνοντας παράλληλα την πολύ μεγαλύτερη «αντοχή» της ακρίβειας στην αμόλυβδη, παρά την μεγάλη πτώση τιμών διεθνώς. Το τελευταίο διάστημα υπάρχει πολύ μικρή υποχώρηση των τιμών από τα υψηλά ρεκόρ του προηγούμενου διαστήματος. «Αν έχει πέσει 0,05 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης, έχει πέσει 0,02 λεπτά η αμόλυβδη. το πετρέλαιο είναι στα 1,6-1,62 ευρώ το λίτρο σε κανονικές τιμές, ενώ η αμόλυβδη είναι στα 1,85 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή στην Αττική», είπε η κ. Ζάγκα. Το τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων της περασμένης Παρασκευής, περιέγραφε για την Αττική μέση τιμή λίτρου στη λιανική τα 1,867 ευρώ για την αμόλυβδη και τα 1,663 ευρώ για το diesel.

Όπως παραδέχθηκε η κ. Ζάγκα, δεν υπάρχει προοπτική περαιτέρω υποχώρησης των τιμών, παρά την ευνοϊκή διεθνώς συγκυρία. «Δεν το πιστεύω ότι θα το δούμε ποτέ» το 1,6-1,7 ευρώ στη βενζίνη, όπως είπε. Η διατήρηση της ακρίβειας στα καύσιμα στα τρέχοντα επίπεδα είναι ακόμη πιο προκλητική αν συγκρίνει κανείς την εξέλιξη των τιμών στην Ελλάδα και στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, από τις οποίες τροφοδοτούνται τα διυλιστήρια. «Αν έχει πέσει 0,05 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης, έχει πέσει 0,02 λεπτά η αμόλυβδη. το πετρέλαιο είναι στα 1,6-1,62 ευρώ το λίτρο σε κανονικές τιμές, ενώ η αμόλυβδη είναι στα 1,85 ευρώ το λίτρο, μέση τιμή στην Αττική», είπε η κ. Ζάγκα. Σημειώνεται ότι το τελευταίο Εβδομαδιαίο Δελτίο Επισκόπησης Τιμών Καυσίμων της περασμένης Παρασκευής, περιέγραφε για την Αττική μέση τιμή λίτρου στη λιανική τα 1,867 ευρώ για την αμόλυβδη και τα 1,663 ευρώ για το diesel. «Όταν το 60% της τιμής είναι φόρος και ΦΠΑ, πώς περιμένετε να δούμε φτηνή; Τελειώσαμε! Δεν πρόκειται να δούμε φτηνή βενζίνη και πετρέλαιο στην Ελλάδα», πρόσθεσε η κ. Ζάγκα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ