Δεν θα πιστεύετε για ποιον λόγο θα κόβει πρόστιμο από εδώ και πέρα η τροχαία

Μπήκε ο χειμώνας και οι πολίτες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της οδήγησης, καθώς αν κρυώσουν και αποφασίσουν να βάλουν το μπουφάν τους ή το παλτό τους θα πληρώσουν ένα «βαρύ» πρόστιμο, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Σύμφωνα με τη 2η παράγραφο του άρθρου 13 του ΚΟΚ, ο οδηγός ενός αυτοκινήτου είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να έχει πλήρη ελευθερία αναφορικά με τις κινήσεις των άκρων του για να μπορεί να εκτελεί ελεύθερα τους όποιους χειρισμούς είναι αναγκαίοι ώστε να κινείται με ασφάλεια σε δημόσιο δρόμο.

Αν και παρουσιάζεται ασαφές ως προς το πώς θα επιτύχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων οι οδηγοί, αφού δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στον τύπο του ρουχισμού που επιτρέπεται κατά την οδήγηση, ωστόσο αυτό σημαίνει ότι πρέπει να οδηγούμε ντυμένοι με ρούχα που δεν περιορίζουν τις κινήσεις μας και ένα χοντρό παλτό ή μπουφάν σίγουρα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή την κατηγορία ένδυσης.

Αν οδηγούμε φορώντας το μπουφάν ή το παλτό μας καθιστά πιθανό να δεχθούμε κάποιο πρόστιμο από την Τροχαία σε ενδεχόμενο έλεγχο, ενώ στην περίπτωση που εμπλακούμε σε τροχαίο ατύχημα φορώντας ρούχα που περιορίζουν την ελευθερία των κινήσεων μας και αποδειχθεί ότι ο ρουχισμός μας συνέβαλε στο ατύχημα, τότε τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Το πρόστιμο για παράβαση των διατάξεων της 2ης παραγράφου του άρθρου 13 του ΚΟΚ είναι χρηματικό και διοικητικό. Το χρηματικό ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ επί τόπου αφαιρείται η άδεια ικανότητας του οδηγού για διάστημα 30 ημερών.

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση