Δεν θα πάρει φέτος τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 η Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν αναμένει φέτος να εντάξει στο οπλοστάσιό της αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας Γιούρι Ιχνάτ.

«Είναι προφανές ότι δεν θα μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την Ουκρανία με μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατά τη διάρκεια αυτού του φθινοπώρου και του χειμώνα», είπε αργά χθες ο Ιχνάτ, μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση.

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα ζητήσει από τους δυτικούς συμμάχους της F-16, τα οποία ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει αναφέρει ότι η προμήθεια αυτών θα ήταν ένα μήνυμα ότι η ρωσική εισβολή θα καταλήξει με ήττα της Μόσχας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε τον Μάιο προγράμματα εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων σε F-16, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη χορήγηση στο Κίεβο των πολεμικών αεροσκαφών.

«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για αυτού του τύπου το αεροσκάφος, ότι θα γίνει μέρος της αεροπορικής μας άμυνας, ικανό να μας προστατεύσει από την τρομοκρατία των ρωσικών πυραύλων και drones», είπε ο Ιχνάτ.

Η Δύση τονίζει ότι θέλει να βοηθήσει την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, αλλά έχει επανειλημμένα επιμείνει ότι δεν θέλει να πυροδοτήσει μια άμεση σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου