«Δίνουν» τον Μαρινάκη για την έφοδο των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής

Χωρίς να αποκαλύπτει το όνομα, ο Κοσμήτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Μιχάλης Χρυσομάλλης «δίνει» υπουργό της κυβέρνησης με τις καταγγελίες του για την εισβολή των ΜΑΤ στη Νομική Κομοτηνής, όπου διαδραματίστηκαν σκηνές βίας κατά των φοιτητών.

Σύμφωνα με το newsbreak.gr, o κ. Χρυσομάλλης μίλησε για μεσολάβηση υπουργού ο οποίος είναι απόφοιτος της σχολής και φέρεται να ζήτησε την έφοδο των αστυνομικών δυνάμεων, διαψεύδοντας μάλιστα την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Ουσιαστικά, «φωτογραφίζει» τον υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

«Η επέμβαση στη Νομική σχολή Κομοτηνής, η οποία ήταν στην μία από τις επτά πανεπιστημιακές σχολές που ήταν κατειλημμένες στο πανεπιστήμιο, σας θυμίζω ότι 5 τμήματα της πολυτεχνικής στην Ξάνθη είναι κατειλημμένα εδώ και δέκα μέρες, και μαζί με εμάς, ξεκίνησε κατάληψη και η ιατρική της Αλεξανδρούπολης, όπου τα πράγματα ενδεχόμενα να είναι πιο σοβαρά γιατί μπορεί η κατάληψη να θίγει και την λειτουργία του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Τώρα γιατί έγινε στην Νομική Θράκης;» τόνισε σε δηλώσεις του στο OneTV και αποκάλυψε: «Νομίζω ότι επιβλήθηκε από τα πάνω. Ήταν μία κυβερνητική απόφαση, από το υπουργείο προστασίας του Πολίτη. Μετά από μεσολάβηση αποφοίτου μας και σημερινού υπουργού. Μέχρι εκεί μπορώ να πω» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μιλώνατς στην efsyn, ο κ. Χρυσομάλλης ανέφερε ότι φοιτητές απέστειλαν επιστολή στον υπουργό Δημοσίας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για την κατάληψη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να καλέσει τις αρχές: «Εγω δεν έχω αρμοδιότητα να καλέσω την Aστυνομία, την είχε είτε ο πρύτανης είτε η Αστυνομία αυτεπαγγέλτως».

Επιπλέον, προκαλεί έντονο προβληματισμό η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία αναφέρεται ότι τα ΜΑΤ κλήθηκαν μετά από αίτημα των πρυτανικών αρχών: «Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, την οποία διαψεύδει με τις αποκαλύψεις του ο Κοσμήτορας του ΔΠΘ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...