Δήλωση-βόμβα του Ζελένσκι – Απελπισμένος προαναγγέλλει την μεγάλη ήττα του ναζιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας

Μόνο ως προαναγγελία και παραδοχή της μεγάλης ήττας μπορεί να εκληφθεί η δήλωση βόμβα του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky ότι «είμαστε στο τελευταίο στάδιο της σύγκρουσης με τη Ρωσίας.

Ο Zelensky είπε ότι δεν μπορεί να δώσει ημερομηνία λήξης της ένοπλης σύγκρουσης.
Εξέφρασε μόνο τη βεβαιότητα ότι θα τελειώσει σύντομα.
«Αυτό είναι το τελευταίο στάδιο του πολέμου.
Δεν είμαστε στη μέση της σύγκρουσης» είπε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο ρουμανικό τηλεοπτικό κανάλι Digi24.
Παραδέχθηκε επίσης ότι το τελευταίο μέρος της σύγκρουσης είναι το πιο δύσκολο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ρωσικές δυνάμεις διέσπασαν τις ουκρανικές άμυνες κοντά στην Avdiivka στις 10 Οκτωβρίου.
Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έπληξαν τον οικισμό που ελέγχεται από την Ουκρανία με βόμβες, νάρκες και πυραύλους.
Τα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν επίσης αντεπίθεση από τη νότια πλευρά προς την ίδια κατεύθυνση.

Lavrov: Απελπισμένος ο Zelensky

Η δήλωση Zelensky περί τελευταίο στάδιο του πολέμου δείχνει την απελπισία του, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Το θεωρώ ως παραδοχή απελπισίας», είπε ο Lavrov στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση του Zelensky.Ritter (πρώην CIA): Η Δύση θα οδηγήσει την Ουκρανία σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία και απώλεια εδαφών

Η Δύση θα εξαναγκάσει την Ουκρανία να διαπραγματευτεί με τη Ρωσία και να παραχωρήσει τα εδάφη που απέκτησε η Μόσχα, ως αποτέλεσμα της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, πιστεύει ο πρώην αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ Scott Ritter.
Σύμφωνα με τον Ritter, δυτικοί αξιωματούχοι έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν απόψεις ότι το Κίεβο θα πρέπει να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις στη Ρωσία.
Οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας θα αναγκάσουν την πρώην σοβιετική δημοκρατία στο τέλος να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα.
Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών η Ουκρανία θα πρέπει να παραχωρήσει τα εδάφη που απέκτησε η Ρωσία.
Έχει ήδη γίνει σαφές ότι ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορέσει να καταλάβει αυτά τα εδάφη ακόμη και με τη χρήση όπλων του ΝΑΤΟ, είπε ο ειδικός.

Η Ουκρανία κατανοεί ότι δεν θα πάρει πίσω αυτά τα εδάφη και το ΝΑΤΟ αντιλαμβάνεται πως δεν θα είναι σε θέση να παράσχει στο Κίεβο αρκετά όπλα για την ανακατάληψή τους, είπε ο Ritter.

Απόγνωση Zelensky

Ο Zelensky ανησυχεί για την πιθανή απόσπαση της διεθνούς προσοχής στην ουκρανική σύγκρουση λόγω της κρίσης στο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν το Κίεβο στερηθεί την υποστήριξη, «ο χρόνος θα κυλήσει στο πλευρό της Ρωσίας».
Ο Zelensky εξέφρασε επίσης την ελπίδα για συνεχή βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει ένα ενδεχόμενο συνδυασμού βοήθειας προς το Ισραήλ και την Ουκρανία.

Αναφέρθηκε ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης τόσο του Ισραήλ όσο και της Ουκρανίας ως μέρος ενός νομοσχεδίου.
Ωστόσο, ο Αμερικανός γερουσιαστής Josh Hawley ζήτησε να ανακατευθυνθούν όλα τα κονδύλια που διατέθηκαν στην Ουκρανία για να υποστηριχθεί το Ισραήλ.

Θα επηρεαστεί η Ουκρανία

Ο πολιτικός επιστήμονας Konstantin Blokhin πιστεύει πως ο συνδυασμός της οικονομικής βοήθειας θα επηρεάσει την υποστήριξη των ΗΠΑ προς το Κίεβο τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά.
Κατά τη γνώμη του, εάν η σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραηλινών επεκταθεί, οι ΗΠΑ θα δώσουν προτεραιότητα στο Ισραήλ καθώς είναι ο στενότερος σύμμαχος της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.
Ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Dmitry Rodionov πιστεύει πως τίποτα δεν θα αλλάξει για την Ουκρανία, εάν η σύγκρουση μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ επιλυθεί γρήγορα.
Η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει προβλήματα μόνο εάν η αντιπαράθεση διαρκέσει για εβδομάδες ή μήνες.
Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Boris Dzherelievsky πιστεύει ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία θα μπορούσε να παγώσει υπό το φως της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή.
Οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου θα είναι πρόθυμοι να κάνουν εδαφικές παραχωρήσεις για να τερματιστούν οι μάχες.

Japan Times: Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή λειτουργεί κατά της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα επωφεληθεί από τη σύγκρουση Ισραήλ- Hamas, καθώς τα αιτήματα του Τελ Αβίβ για στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ κινδυνεύουν να εκτρέψουν τα όπλα από την Ουκρανία, ενώ η αύξηση της τιμής του πετρελαίου ενισχύει την οικονομία της Μόσχας, γράφουν σε ανάλυσή τους οι Japan Times.
Έχει γίνει αντιληπτό ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Hamas θα λειτουργήσει προς όφελος της Ρωσίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που μίλησαν στην ιαπωνική εφημερίδα υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Η σύγκρουση μπορεί, τουλάχιστον, να αποσπάσει την προσοχή των ΗΠΑ και της Ευρώπης από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέρουν οι πηγές.
Οι στόχοι του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin «θα επιτευχθούν ταχύτερα» εάν η εστίαση των ΗΠΑ στη σύγκρουση του Ισραήλ οδηγήσει σε επιβράδυνση των παραδόσεων όπλων στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov μετά από συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.
«Αλλά θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση», τόνισε.
Ως επί το πλείστον, δεν υπάρχει σημαντική επικάλυψη μεταξύ των αιτημάτων του Ισραήλ και του στρατού της Ουκρανίας και οι υπάρχουσες προμήθειες του Τελ Αβίβ είναι σχετικά ισχυρές λόγω μεγάλων αποθεμάτων, λένε αξιωματούχοι και ειδικοί.
Το Ισραήλ αναζητά πυραύλους Iron Dome, πυρομαχικά ακριβείας και βλήματα πυροβολικού από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με ειδικό καθώς προετοιμάζει την επόμενη απάντησή του στην επίθεση της Hamas.
Αλλά η πίεση για τις προμήθειες θα μπορούσε να αυξηθεί εάν το Ισραήλ ξεκινήσει έναν χερσαίο πόλεμο στη λωρίδα της Γάζας, όπως είναι αναμενόμενο.
«Τότε θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν πυρομαχικά σε μεγάλο βαθμό – πυρομαχικά ακριβείας – και πιθανότατα θα χρησιμοποιήσουν πολλά από αυτά», δήλωσε ο Mark Cancian, πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ και τώρα σύμβουλος στο Κέντρο Στρατηγικών & Διεθνών Μελετών στην Ουάσιγκτον.
Ενώ έχουν ήδη μεγάλα αποθέματα είπε, «μπορεί να μην έχουν αρκετά για μια μακρά εκστρατεία»

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...