Δέσμευση του Σι Τζινπίνγκ για στρατηγική συνεργασία με τον Πούτιν

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ δεσμεύθηκε σήμερα να συνεχίσει να εργάζεται με την Ρωσία για να προωθήσει μια συνολική στρατηγική εταιρική σχέση συνεργασίας, μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. 

Κατά την συνάντηση του με την πρόεδρο του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου) Βαλεντίνα Ματβιένκο στο Πεκίνο, ο Σι Τζινπίνγκ εξήρε την κοινοβουλευτική συνεργασία ως ένα σημαντικό μέρος των σχέσεων Κίνας -Ρωσίας, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο. 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την συνεργασία με το Πεκίνο και μπορεί να υπολογίζει στον «ώμο ενός φίλου». 

«Μπορούμε να υπολογίζουμε ότι θα ακουμπήσουμε στο σταθερό και αξιόπιστο ώμο ενός φίλου, στην Κίνα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις