Γιώργος Παπανδρέου: Ο καταναλωτής πληρώνει το μάρμαρο από τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Tα “κόκκινα” δάνεια και η ακρίβεια ήταν τα δύο σημαντικά θέματα που συζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Καταναλωτών.

Μετά τη συνάντηση, ο υποψήφιος για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής τόνισε ότι «υπάρχει μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα, άρα απαιτείται άμεση και καθοριστική κυβερνητική παρέμβαση». Επικαλέστηκε μάλιστα τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ότι διαπιστώνει σοβαρό πρόβλημα στο πώς συμπεριφέρονται οι εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων προς τους δανειολήπτες και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει επιτέλους τον ρυθμιστικό της ρόλο.

«Δυστυχώς, τόσο αυτή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση ενώ αντιμετώπισαν με ψέματα και υποκρισία το δικό μας νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, άφησαν την κατοικία στο έλεος των funds», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Όσον αφορά την ακρίβεια, ανέφερε ότι πληθωρισμός επηρεάζεται σε αυτήν τη συγκυρία και από εξωγενείς παράγοντες. Υπογράμμισε όμως ότι «στη χώρα μας, η εξωγενής κρίση ανέδειξε δομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να πληρώνει πάντα το μάρμαρο ο καταναλωτής».

«Όχι μόνο το σύνολο αυτών των αυξήσεων να μεταφέρεται στο τελικό προϊόν, αλλά να δημιουργείται χώρος για τους κάθε λογής κερδοσκόπους. Είναι σαφές ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν πληροί το ρόλο της. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας πώς χρειάζεται να ενισχυθεί το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών με πρώτο βήμα την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού