Για «πολιτικές εκκαθαρίσεις» κάνει λόγο ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Για την αποπομπή του από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, μίλησε το πρωί της Παρασκευής ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Οι αποπομπές που έγιναν έχουν να κάνουν με πολιτικές απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνούν κάποιοι από την ηγεσία», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ το μέλος της ΚΕ και της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπενθύμισε ότι ήταν διευθυντής της ΚΟ του κόμματος για πέντε χρόνια, εκλεγμένος ομόφωνα.

«Όταν υπήρξε η αντικατάστασή μου, ο κ. Κασσελάκης αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη μετά από 10 ημέρες για τον τρόπο που έγινε. Μου ζητήθηκε να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου», είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε στη διάθεση του κόμματος. Αλλά το κόμμα δεν είναι ενός ανθρώπου αρχή».

Επίσης σημείωσε, ότι στελέχη του κόμματος, όπως ο Τεμπονέρας, ο Τσίπρας βρίσκονται από το πρωί μέχρι το βράδυ στο κόμμα, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν πρώην βουλευτές που σήμερα είναι στελέχη με έμμισθη σχέση.

«Δεν γίνεται όποιοι ενοχλούν με τις απόψεις τους να υπάρχει αυτή η συμπεριφορά. Αυτό σημαίνει πολιτικές εκκαθαρίσεις, αν συμβαίνει» και συμπλήρωσε ότι το κόμμα πρέπει να δώσει τη λίστα με αυτούς που έχουν έμμισθη σχέση για λόγους αδιαφάνειας.

Επίσης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε επίσης ότι ο ίδιος είναι υπέρ της άποψης για μια ενιαία αριστερά, ζήτημα για το οποίο -όπως είπε- πρότεινε να γίνει με δημοψήφισμα με τα μέλη του κόμματος.

«Υπάρχει δυσανεξία, αφού όποιος το λέει με συγκριμένες προτάσεις υπάρχει ποινή. Τη στιγμή που ο κόσμος ζητάει την ένωση του αριστερού χώρου, η λύση δεν μπορεί να είναι αποπομπές και διαγραφές», και κατάληξε: «Ο κόσμος ζητάει να είμαστε ενωμένοι αλλά στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει το αντίθετο».

Παράλληλα σημείωσε ότι «αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αρνητικό, το χρεώνεται κυρίως ο Κασσελάκης και αυτή η συζήτηση στα όργανα δεν θα αποφευχθεί».

«Εγώ είμαι σταθερά υπέρ μιας άποψης για έναν ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς και είχα ζητήσει δημοψήφισμα που το θεωρώ κρίσιμο για να μπει μπροστά η βάση, άλλο στέλεχος είχε συμμετάσχει σε εκδήλωση για την κεντροαριστερά και αποπέμφθηκε. Υπάρχει δυσανεξία σε άποψη που αναφέρεται ότι είναι κεντρική για συμμετοχή στη μεγάλη κεντροαριστερά και επιβάλλεται ποινή», πρόσθεσε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Δεν μπορεί να προχωρήσουμε έτσι, δεν βγάζει πουθενά αυτό», συμπλήρωσε και διεμήνυσε ότι «οι αποπομπές δεν θα σταματήσουν τη δημιουργία του ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς. Σε ανθρώπους όπως εγώ με 12 χρόνια πορεία στην κεντροαριστερά ό,τι και αν επιχειρηθεί θα αποτύχει».

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...