Γελάει όλη η Ελλάδα: Γιατί η Έφη Αχτσιόγλου λέει ότι δεν ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Αριστεράς (vid)

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Open, σημείωσε ότι το μέτωπο της Νέας Αριστεράς είναι με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία, ενώ εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους δεν ανέλαβε την ηγεσία στον νέο φορέα.

«Είμαστε στελέχη που είναι καταγεγραμμένο στην κοινή γνώμη ότι η βασική μας αντιπαράθεση είναι με την κυβέρνηση της δεξιάς, με την κυβέρνηση της ΝΔ. Οι λόγοι της αποχώρησής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφείς και συγκεκριμένοι, πολιτικοί λόγοι. Δεν θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί με τη νέα του ηγεσία, με το νέο του ηγετικό σχήμα να ασκήσει δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση», είπε η πρώην υπουργός αναφορικά με το πολιτικό στίγμα που θέλει να δώσει η Νέα Αριστερά.

Η Εφη Αχτσιόγλου ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι δεν είναι επικεφαλής της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας απαντώντας: «Ο βασικός λόγος που δεν είμαι επικεφαλής της Νέας Αριστεράς είναι πολιτικός και θεωρώ ότι αφού πριν από λίγο καιρό διεκδίκησα την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ορθό να ηγηθώ της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας προσπάθειας διότι εκτιμώ ότι θα συγχέονταν τα δύο γεγονότα πολύ εύκολα».

Ενώ σε άλλο σημείο της παρέμβασής της τόνισε: «Η δημιουργία της Νέας Αριστεράς είναι μια διαφορετική υπόθεση και το τι έγινε στον ΣΥΡΙΖΑ άλλη. Υπήρχαν και υπάρχουν πολιτικοί λόγοι και στα εργασιακά όπως έγινε με ανήκουστο τρόπο στην ομιλία στη ΣΕΒ, στα ζητήματα απαξίωσης του κυβερνητικού έργου 2019-2023, κανένας σεβασμός στις συλλογικές διαδικασίες, χαρακτηρισμοί ανήκουστοι όπως άρρωστο και πέμπτη φάλαγγα».

Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι δεν βλέπει να υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας αυτή τη στιγμή με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛΛ, άφησε παρόλα αυτά ανοιχτό το παράθυρο για κοινοβουλευτικές συγκλίσεις.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος αποχώρησε πριν από μερικές ημέρες από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...