«Βόμβες» κατά της κυβέρνησης από τον Παπανδρέου για τη γυναικοκτονία στου Αγίους Αναργύρους και την ασφάλεια

«Εδώ και δέκα μήνες, έχουμε κουραστεί να ακούμε ότι η απάντηση στην κριτική για την ασφάλεια του πολίτη είναι το 41%» λέει, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, που σχολιάζει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης ενώπιον της νέας γυναικοκτονίας στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, αλλά και γενικότερα για ζητήματα ασφάλειας.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι «είναι απελπιστικό ότι μετά από 5 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται ως σχολιαστής. Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να θυμίσω, ότι δεν είναι εδώ για να κάνει διαπιστώσεις για το πρόβλημα και να προτείνει λύσεις τύπου “Είπαμε στους αστυνομικούς να λένε στα θύματα, κάτσε εδώ”, μέσω της τηλεόρασης. Είναι τραγικό ότι τους πήρε πέντε χρόνια και 63 γυναικοκτονίες για να σκεφτούν ότι ίσως είναι λύση τα Safe Houses, αλλά ας το κάνουν έστω και τώρα. Με την ελπίδα ότι δεν κάνουν πολιτική επί χάρτου, παίζοντας με τη ζωή του επόμενου θύματος».

«Εμείς καλωσορίζουμε κάθε πρωτοβουλία. Αρκεί αυτή να μη μείνει στα χαρτιά, ή στις… οθόνες και κυρίως αρκεί να έχει αποτελέσματα. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύει ΚΑΘΕ γυναίκα που προστρέχει για βοήθεια και να μη χάνεται καμία από αυτές», υπογράμμισε ο Ν. Παπανδρέου, δείχνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ -και συνολικά η αντιπολίτευση- είναι αποφάσισμένη να συνεχίσει το… ξύλο στην κυβέρνηση για το ζήτημα του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ