«Βόμβες» για τα Τέμπη: «Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο και ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας»

Συγκλονίζουν οι γονείς των παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

Οι οικογένειες των θυμάτων απαιτούν να διαλευκανθεί η υπόθεση και να φανεί κάθε πτυχή του εγκλήματος, που στάθηκε η αιτία να κοπεί το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων.

Ο κος. Παύλος Ασλανίδης, που έχασε το παιδί του, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που εξακολουθεί να «παγώνει» τους πάντες ένα έτος μετά, αφού μίλησε για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων που είχαν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη.

«Με πήρε ο κ. Δούκας και μου ζήτησε συγνώμη και πρότεινε να κάνει κάτι σαν μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας. Δεν ήταν δικιά του απόφαση ούτε δικιά του εντολή». είπε αρχικά ο τραγικός πατέρας.

Επιπλέον ανέφερε: «Υποκλίνομαι στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν τα ονόματα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ζήτησα να γράψω το όνομα του γιου μου. Ήμουν από τους λίγους συγγενείς εκεί καθώς οι περισσότεροι ήταν στο μνημόσυνο. Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας».

Βρίσκουμε εμπόδια

Ο ίδιος μίλησε για το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, μερικές ημέρες μετά την πρωτοφανή σύγκρουση των αμαξοστοιχιών.

«Η λογική εξήγηση είναι ότι κάτι κρύβανε κάτι είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, το μπάζωσαν για να κρύψουν την παράνομη μεταφορά φορτιού. Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι επιβεβαιωμένα ότι είχε ξυλόλιο. Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν. Να βγουν να το παραδεχτούν. Θα ήταν πιο τίμιο να πουν ότι έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων».

Ο κ. Ασλανίδης, επισήμανε ότι τόσους μήνες οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκουν εμπόδια:

«Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας. Ότι έκανε η δικαιοσύνη το έκανε μετά από πίεση των γονέων. Η δικαίωση θα είναι να σωθούν οι επόμενοι να σταματήσει η βουλευτική ασυλία και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σωρούς των παιδιών μας».

Επιπλέον αναφέρθηκε και στους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών λέγοντας:

«Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής».

Παράλληλα, ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης ζητά εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας.

«Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.

Τότε, πήρε τον λόγο ο Παύλος Ασλανίδης διερωτώμενος αν είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος. «Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», είπε, με τον Κώστα Λακαφώση να απαντά: «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...