«Βόμβες»από την Άγκυρα: «Πήραμε 4ο γεωτρύπανο – Ξεκινάμε έρευνες στη Γαλάζια Πατρίδα» (pics)

Εντύπωση προκαλεί η ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που θα χρησιμοποιηθεί για έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία.

«Η Τουρκία επιταχύνει τα βήματα ενεργειακής της ανεξαρτησίας και οργανώνει ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στη Γαλάζια Πατρίδα», αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ!

«Έγινε γνωστό ότι η Τουρκία, η οποία στο παρελθόν είχε ανακαλύψει συνολικά 540 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στο Πεδία Αερίου Sakarya στη Μαύρη Θάλασσα, με το γεωτρύπανο Fatih, έχει κάνει ένα νέο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Ο υπουργός Dönmez ανακοίνωσε ότι το τέταρτο πλοίο γεώτρησης που θα χρησιμοποιηθεί σε έρευνες υδρογονανθράκων στις θάλασσες είναι καθ’ οδόν προς την Τουρκία».

Ο Ντονμέζ ανέφερε σε δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το νέο πλοίο αναμένεται με ανυπομονησία:

«Έχουμε έναν πλήρες στόλο γεωτρήσεων στη χώρα μας, η οποία περιβάλλεται από θάλασσες από όλες τις πλευρές. Τώρα ανυπομονούμε για το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων, το οποίο είναι καθ’ οδόν για την Τουρκία. Καλή τύχη.»

«Η Τουρκία συνεχίζει την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στις θάλασσες με τα πλοία γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Kanuni. Μετά τα Fatih, Yavuz και Kanuni, το 4ο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας εντάσσεται στον στόλο. Το πλοίο γεωτρήσεων, το οποίο εφιστά την προσοχή με τα ανώτερα χαρακτηριστικά νέας γενιάς του, θα συμβάλει στην παραγωγή αερίου της Μαύρης Θάλασσας έως το 2023.

Οι δραστηριότητες γεώτρησης της Τουρκίας στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται με πλήρη ταχύτητα. Ενώ συνεχίζει τις δραστηριότητές του με 3 πλοία γεωτρήσεων βαθέων υδάτων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας, ένα νέο γεωτρύπανο προστίθεται στον στόλο. Το νέο γεωτρύπανο, πλάτους 42 μέτρων, ζυγίζει 68 χιλιάδες μεικτούς τόνους.

Το γεωτρύπανο νέας γενιάς, το οποίο μπορεί να κατέβει σε μέγιστο βάθος 12 χιλιάδων 200 μέτρων, θα μπορεί να λειτουργεί έως και 3 χιλιάδες 600 μέτρα βάθος», αναφέρουν οι Τούρκοι!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....