«Βόμβα» της UEFA: Η Super League δεν έχει κανέναν σύλλογο

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη με την αγγλική εφημερίδα The Guardian, προλογίζοντας το επερχόμενο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Φεβρουαρίου.

Ένα κεντρικό θέμα της συνέντευξης ήταν η Super League, μια διοργάνωση που κατέκτησε εκ νέου την προσοχή λόγω της πρόσφατης απόφασης του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. “Το πιο εκπληκτικό για μένα ήταν η αντίθεση μεταξύ του δελτίου Τύπου και της πραγματικής απόφασης. Η απόφαση στην πραγματικότητα υποστηρίζει περισσότερο την UEFA“, ανέφερε ο Τσέφεριν.

Πρόσθεσε επίσης: “Οι υποστηρικτές της A22, της εταιρείας πίσω από τη Super League, περιορίζονται σε δηλώσεις, ενώ εμείς στην UEFA ασχολούμαστε με τη διοίκηση του ποδοσφαίρου, την ανάπτυξη γηπέδων και την επίλυση προβλημάτων”.

Ο Τσέφεριν επισήμανε επίσης ότι η ιδέα της Super League είναι “ένα μη ρεαλιστικό σχέδιο, κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να υλοποιηθεί” και πρόσθεσε ότι “κανένα δικαστήριο, καμία αστυνομία και κανένας στρατός δεν μπορεί να επιβάλει κάτι τόσο αντίθετο στην κοινή λογική”.

Σε σχέση με τις φήμες ότι η Super League έχει πολλούς συλλόγους έτοιμους να συμμετάσχουν, ο Τσέφεριν υποστήριξε ότι “δεν έχουν κανέναν σύλλογο έτοιμο” και επέμεινε ότι “η UEFA δεν απαγόρευσε ποτέ στους συλλόγους να παίξουν στη δική τους διοργάνωση”.

Κλείνοντας, ο Τσέφεριν παραδέχτηκε ότι υπήρξαν επικοινωνιακά λάθη σχετικά με τη μορφή του νέου Champions League, τονίζοντας την ανάγκη για καλύτερη επικοινωνία και πληροφόρηση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...