«Βόμβα» από Spiegel: Προετοιμάζονται για πόλεμο με τους Ρώσους οι Γερμανοί; – Ανατριχίλα προκαλούν τα απόρρητα έγγραφα

Ανατριχίλα προκαλεί το σενάριο που δημοσίευσε το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, λίγες ώρες μετά από το θρίλερ που σημειώθηκε με αφορμή τον πύραυλο που έπεσε σε χωριό της Πολωνίας.

Παρά το γεγονός ότι ο πύραυλος ανήκε τελικά στους Ουκρανούς, με την στάση του Ζελένσκι και τις πιέσεις που άσκησε να προκαλούν εκνευρισμό στη Δύση, οι Γερμανοί φαίνεται ότι έχουν προετοιμαστεί για γενίκευση του πολέμου.

Με δημοσίευμα – «βόμβα» το Der Spiegel, το οποίο επικαλείται απόρρητα έγγραφα του γερμανικού στρατού κάνει λόγο για προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Γερμανίας για εμπλοκή του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπτωση που αυτός γενικευτεί.

Το έγγραφο που διέρρευσε έχει τίτλο «Επιχειρησιακές κατευθυντήριες γραμμές για τις Ένοπλες Δυνάμεις» και φέρεται να καθορίζει τη στρατηγική αναπροσαρμογή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων με φόντο τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Ο Eberhard Zorn, Γενικός Επιθεωρητής των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, είχε ήδη διατάξει στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι ο γερμανικός στρατός πρέπει να τοποθετηθεί αποτελεσματικότερα για μια πιθανή σύγκρουση με τη Ρωσία. “Οι επιθέσεις στη Γερμανία μπορούν δυνητικά να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και με μεγάλες, πιθανώς ακόμη και υπαρξιακές, καταστροφικές συνέπειες”, αναφέρει ο στρατηγός. Και συνεχίζει: “αναμφίβολα, η ικανότητα υπεράσπισης του εθνικού και συμμαχικού εδάφους θα καταστεί ζωτικής σημασίας και ακόμη πιο κεντρική από ό,τι πριν”» αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η “περίπου τριών δεκαετιών εστίαση σε ξένες αποστολές”, όπως στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια ή στο Μάλι της Αφρικής, “δεν ανταποκρίνεται πλέον στην τρέχουσα κατάσταση με τις απειλητικές για το σύστημα εκπλήξεις της”, φέρεται να εξηγεί ο Zorn στην επιστολή», σύμφωνα με το ειδησεογραφικό περιοδικό.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το Spiegel, ο Zorn καλεί τη Γερμανία να αναλάβει ηγετικό ρόλο. «Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πρέπει να είναι προσανατολισμένες και εκπαιδευμένες για ένα σενάριο υψηλής έντασης, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά αυτής της αποτροπής». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να εξοπλιστούν για έναν «επιβαλλόμενο πόλεμο», με τον στρατηγό να εκτιμά πως η πιθανή άμυνα θα πρέπει να λάβει χώρα στην Ανατολική Πτέρυγα της διατλαντικής αμυντικής συμμαχίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα παρέμβαση του Μανώλη Κοττάκη για το sms της Μαρέβας Μητσοτάκη στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Του Μανώλη Κοττάκη Η «Εστία» κυκλοφορεί 148 χρόνια και είναι...

Τσιρίδες και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα από τα οικόσιτα του Μητσοτάκη για την Μαρέβα

Η Πυθία αποκαλύπτει Θλίψη και οίκτος για δημοσιογράφους και τρολς...

Δημοσκόπηση – σοκ για το SMS της Μαρέβας στον Μαρινάκη (pic)

Η αποκάλυψη της Εστίας της Κυριακής αλλά και το...

Η μεγάλη έκπληξη: Δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Όπως σας έγραψα...