«Βόμβα» από τον Βαξεβάνη για Καραμανλή, Σαμαρά, Μητσοτάκη και Δένδια

Με αιχμηρή ανάρτηση, ο Κώστας Βαξεβάνης σχολιάζει την απουσία Σαμαρά και Καραμανλή από τα εγκαίνια του ΥΕΘΑ, θέτοντας το ερώτημα αν πρόκειται για αποστασιοποίηση από τον Μητσοτάκη ή για μήνυμα προς τον Δένδια


Με μια λακωνική αλλά δηκτική ανάρτηση, ο Κώστας Βαξεβάνης άναψε φωτιές στο πολιτικό παρασκήνιο, σχολιάζοντας την απουσία των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από τα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια της πρόσοψης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο δημοσιογράφος έθεσε ένα καίριο ερώτημα που φέρνει στο προσκήνιο τις εσωκομματικές ισορροπίες της Νέας Δημοκρατίας και τις υπόγειες εντάσεις μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.


«Απόφαση να μην αβαντάρουν τον δελφίνο Δένδια ή νέα υποτίμηση του Μητσοτάκη;»

Όπως έγραψε ο Κώστας Βαξεβάνης:

«Η απορία της ημέρας: Η απουσία του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή από τα πολυδιαφημισμένα εγκαίνια της πρόσοψης του ΥΕΘΑ, ήταν απόφαση να μην αβαντάρουν τον δελφίνο Δένδια, ή επιδεικτική (για μια ακόμη φορά) υποτίμηση του Μητσοτάκη;»

Η ανάρτηση αυτή πυροδότησε κύμα σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί τη συνέδεσαν με τις πληροφορίες περί αποστασιοποίησης κορυφαίων “γαλάζιων” στελεχών από το Μέγαρο Μαξίμου και τη δυσαρέσκεια που επικρατεί για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.


Εσωκομματικά ρήγματα και πολιτικά μηνύματα

Η απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών, σε μια εκδήλωση που είχε λάβει υψηλό επικοινωνιακό βάρος από την κυβέρνηση, θεωρείται από πολλούς ενδεικτική των βαθιών ρηγμάτων που υπάρχουν πλέον στο εσωτερικό της ΝΔ.

Το ερώτημα που έθεσε ο Βαξεβάνης δεν αφορά μόνο τη στάση των δύο πρώην ηγετών, αλλά και το αν οι σχέσεις Μητσοτάκη – Δένδια βρίσκονται σε νέα φάση ψυχρότητας ή ανταγωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση λειτουργεί σαν καθρέφτης των εντάσεων που δοκιμάζουν τη συνοχή του κυβερνώντος κόμματος, την ώρα που η πολιτική σκηνή βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...