«Βόμβα» Ακάρ: «Οι S-400 είναι πλήρως επιχειρησιακοί πλέον» – Ασκήσεις ταχείας ανάπτυξής τους στο Αιγαίο

«Ευχαριστήριο» στις ΗΠΑ για την στήριξη της Άγκυρας στους βομβαρδισμούς των Κούρδων στην Βόρια Συρία έστειλε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ανακοίνωσε εμφατικά αυτό που οι Αμερικανοί υποστήριζαν ότι δεν συμβαίνει: Το ρωσικής κατασκευής πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα μακρού βεληνεκούς S-400 είναι πλήρως επιχειρησιακό και αν χρειαστεί ανά πάσα στιγμή «Η χώρα θα τους χρησιμοποιήσει»!

«Το αμυντικό πυραυλικό σύστημα S-400 έχει αναπτυχθεί και είναι έτοιμο για χρήση. Εάν υπάρξει απειλή, θα το χρησιμοποιήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χ. Ακάρ και βέβαια το μήνυμα αφορούσε την Ελλάδα.

Καμία άλλη Αεροπορία δεν μπορεί να απειλήσει τη Τουρκία σε βαθμό τέτοιο ώστε να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει S-400.

Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι σύμφωνα με αναφορές της υπηρεσίας πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, πρόσφατα οι Τούρκοι ασκήθηκαν στην ταχεία αερομεταφορά των S-400 από την περιοχή της Σαμψούντας σε περιοχές γύρω από την Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Αττάλεια.

Είναι τα σημεία που θα αναπτυχθούν σε περίπτωση κρίσης με την Ελλάδα. Η απόσταση των 400 χλμ. που καλύπτουν αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΠΑ, το οποίο επιβεβαιώθηκε στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, όπου καταρρίφθηκαν ουκρανικά μαχητικά μέχρι και σε 250 χλμ. από το σημείου εκτόξευσης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αγορά των F-16, σημείωσε ότι «έγιναν τέσσερις συναντήσεις, τρεις στην Τουρκία και μία στις ΗΠΑ», μεταξύ των στρατιωτικών αντιπροσωπειών των δύο χωρών προσθέτοντας ότι «έχουμε κι άλλα πράγματα στο μυαλό μας».

O Ακάρ δήλωσε:

«Δεν χρειαζόμαστε τεχνητό λόγο για να δράσουμε. Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να βγει από τη μέση και ο τελευταίος τρομοκράτης».

ΠΗΓΗpronews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ