Βραχυκύλωμα στο Μαξίμου: Τρομάζουν τα απίστευτα υψηλά ποσοστά του Κασιδιάρη

Βραχυκυκλώνει το Μαξίμου η υποψηφιότητα Κασιδιάρη στον δήμο της Αθήνας.

Στην κυβέρνηση είχαν διατυπωθεί δύο προτάσεις για την αντιμετώπιση των πολιτικών πρωτοβουλιών του φυλακισμένου xρυσαυγίτη ο οποίος κατάφερε στις εκλογές να στήσει κόμμα μέσα σε δύο εβδομάδες και να συγκεντρώσει 5%, εκλέγοντας δέκα βουλευτές.

Δύο γνωστοί συνταγματολόγοι πρότειναν την ψήφιση νέου νόμου, που θα απαγόρευε τη συμμετοχή Κασιδιάρη στις εκλογές.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του radar.gr, ήταν αντίθετοι σε μια νέα νομοθετική πρωτοβουλία, γιατί το μόνο που θα επιτυγχάνει είναι να διαφημίζεται τζάμπα ο Κασιδιάρης.

Τελικά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί η ισχύουσα νομοθεσία και, αν ο Κασιδιάρης εκλεγεί ως επικεφαλής του συνδυασμού, να ακυρωθεί εκ των υστέρων η εκλογή του γιατί έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εγκληματικές ενέργειες.

Προβληματίζουν τα ποσοστά

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Κασιδιάρης θα είναι επικεφαλής συνδυασμού διεκδικώντας τον δήμο της Αθήνας, με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Το ανησυχητικό είναι ότι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του radar.gr, κάποιες δημοσκοπήσεις τον εμφανίζουν με ποσοστά 15% και 17%.

Εγκυμονεί ο κίνδυνος να εισπράξει ο Κασιδιάρης την ψήφο διαμαρτυρίας των πολιτών τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί εδώ και χρόνια στον λεγόμενο Μεγάλο Περίπατο, που εξελίσσεται σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που ταλαιπωρεί κάθε μέρα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο κέντρο της Αθήνας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις