Βορίδης: «Δεν θα κυρώσουμε τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία»

Επίθεση στην αντιπολίτευση και επιβεβαίωση ότι δεν θα κατατεθούν στη Βουλή προς ψήφιση τα τρία μνημόνια συνεργασίας Ελλάδα και Βόρειας Μακεδονίας, από τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, μετά τις εντάσεις που έχουν αναζωπυρωθεί με τη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Βορίδης τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή είχαμε πει ότι αυτή η Συμφωνία είναι μια κακή συμφωνία και την καταψηφίσαμε.

Επίσης είχαμε πει ότι αυτή Συμφωνία, άπαξ και ψηφισθεί, δεσμεύει. Δεν την κυρώνουμε γιατί έχουμε προβλέψει την εξέλιξη αυτή», λέγοντας ότι «αυτή η Συμφωνία έχει ελαττώματα στην κατασκευή της», πέραν του μείζονος θέματος, όπως είπε, αυτό του ονόματος.

Κατά συνέπεια, «την ώρα που αμφισβητείται η Συμφωνία, έρχονται οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ) και μας λένε να φέρουμε την κύρωση. Το μοναδικό μοχλό πιέσεως – συμμορφώσεως να το απεμπολήσουμε. Και αυτό. Μετά το πρώτο σφάλμα, τώρα να το επιτείνουν», δήλωσε καταλήγοντας ότι «όχι, δεν πρόκειται να έλθουν προς κύρωση αυτές οι συμφωνίες. Μέχρι να υπάρξει αποτελεσματικός μηχανισμός, ο οποίος θα διασφαλίζει ότι δεν θα έχουμε αυτά τα οποία βλέπουμε στη χώρα αυτή σήμερα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ