Βελόπουλος: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός ο οποίος δεν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής

«Είναι πραγματικά ανεπαρκής ο πρωθυπουργός. Οι δηλώσεις του το αποδεικνύουν. Μίλησε για οικουμενικά μνημεία, αναφερόμενος στην Αγία Σοφία και τη Μονή της Χώρας. Τι θα πει οικουμενικά; Δεν είναι ελληνικά; Είναι ελληνικά κατά βάση και μόνο ένα ελληνικό κράτος ισχυρό μπορεί να διεκδικήσει το αυτονόητο από την Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. «Όλα τα τζαμιά θα ξαναγίνουν εκκλησίες. Γιατί τα τζαμιά, παράνομα λειτουργούν ως τζαμιά, ενώ ήταν πραγματικά ορθόδοξες εκκλησίες», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, τόνισε: «Ο πρωθυπουργός, για ακόμη μία φορά, συμπεριφέρεται ως ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της εξωτερικής πολιτικής. Έκανε μία δήλωση πραγματικά προδοτική. Χρησιμοποίησε τον όρο “θαλάσσιες ζώνες” σε σχέση με την Τουρκία, ο οποίος δεν είναι απλά αδόκιμος, αλλά είναι προδοτικός. Ο λόγος για τον οποίο είναι προδοτικός είναι ότι μέσα στις θαλάσσιες ζώνες συμπεριλαμβάνεται και η αιγιαλίτιδα ζώνη, δηλαδή τα χωρικά ύδατα, που συνιστούν τον πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας. Αυτή η δήλωση ακριβώς άνοιξε κερκόπορτα στις όποιες ορέξεις του Ερντογάν. Είναι μια προδοτική δήλωση από μέρους του πρωθυπουργού».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ