Αυτή είναι η πρόβλεψη του Ευάγγελου Αντώναρου για το ποσοστό που πρόκειται να πάρει το κόμμα της Αχτσιόγλου και την υπόλοιπων αποστατών (vid)

Οι αποχωρήσεις μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ούτε πολλές ούτε κάτι σπουδαίο, εκτίμησε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος σε ΟΛΑ όσα έχει προβλέψει έχει πέσει έξω. Ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως δεν έχει σημασία να ασχολείται κανείς με το ποιοι φύγανε αλλά για το τι θα κάνουν αυτοί που φύγανε, σημειώνοντας παράλληλα πως «σηκώθηκαν και φύγανε γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν την πίκρα της δικής τους ήττας».

«Δεν τους θεωρώ μεγάλη απώλεια. Σας το λέω ξεκάθαρα. Θα κατέβουνε και δεν θα πάρουνε πάνω από 1 – 1,5 %. Και το θεωρώ πολύ. Διότι εγώ ξέρω τι απηχούν στην ευρεία ομάδα, η οποία υπάρχει, των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτοί οι οποίοι φύγανε και τους ακολουθήσανε ως συντονιστές, αυτοί, και κάθε τόσο δημοσιεύονται 20 ονόματα, 15 ονόματα, πρώτα πρώτα είναι αναμασώμενα ονόματα. Και γιατί λέω αναμασώμενα ονόματα: διότι περιλαμβάνονταν στην αρχική λίστα την οποία υπέγραψαν υποστηρικτικά προς τον κ. Τσακαλώτο, και πολλοί από αυτούς έχουνε βάλει τα ονόματά τους σε άλλες 3-4 επίσημες λίστες, δικαιωματιστών, πανεπιστημιακών, είναι τα ίδια και τα ίδια ονόματα».

Ερωτηθείς αναφορικά με τη θέση του, ότι δεν σημαίνει και κάτι η φυγή των αποχωρησάντων, εξάγεται το συμπέρασμα ότι όλοι όσοι ασκούσαν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ προ Κασσελάκη, είχαν απόλυτο δίκιο όταν τα κεντρικά πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύονται εκ των υστέρων ελάχιστα, ο Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε:

«Κοιτάξτε, περιορισμένων, οργανωτικών και πολιτικών δυνατοτήτων. Σας το λέω ευθέως. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν και πολλοί άλλοι».

Στην δημοσιογραφική επισήμανση ότι Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου, για παράδειγμα, ήταν κορυφαίοι υπουργοί, ανέφερε:

«Ξέρετε πόσες ερωτήσεις έχει υποβάλλει η κ. Αχτσιόγλου, το τελευταίο εξάμηνο πριν φύγει, πριν αποστασιοποιηθεί, πριν γίνει υποψήφια στη Βουλή; Πολιτική παρουσία σχεδόν μηδέν. Αυτό λέω».

Σημείωσε πως ο ίδιος δεν θεωρεί την Εφη Αχτσιόγλου αμελητέο κεφάλαιο με το ποσοστό μάλιστα του 45% που πήρε στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε 55% και «δεν τον άφησαν ούτε δύο μέρες να ξεδιπλώσει το πρόγραμμά του».

Για τις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ότι πίσω από τον κ. Κασσελάκης είναι ο Αλέξης Τσίπρας, τόνισε: «Ανθρώπους οι οποίοι έχουν απομακρυνθεί εδώ και 20 χρόνια από την πολιτική δεν μπορώ να τους κρίνω. Ο εν λόγω, προφανώς, και λόγω της συγγενικής του σχέσης με αρχηγό άλλου κόμματος στη Βουλή, που θεωρεί τον εαυτό του αριστερό, και με την πίκρα που έχει κι εκείνος που δεν κατάφερε να πάρει πάνω από 4-5% ποτέ στη ζωή του, ε, βάζει και χτυπάει τον Τσίπρα. Με γεια του με χαρά του.

Εχει καμία βάση; Από που το ξέρει και το λέει; Ανάλυση προσωπική του είναι. Σεβαστή. Δεν την αποδέχομαι. Την βρίσκω εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Βγήκε από κάποια πολιτική ναφθαλίνη που ήταν, και είπε αυτό το οποίο είπε».

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....