Αυτά θα φέρει η κυβέρνηση τους πρώτους μήνες του 2024

Στις προτεραιότητες της νέας χρονιάς, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, αναφέρει σημαντικές μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το 2024, με έμφαση σε τρεις βασικούς τομείς:

  1. Λειτουργία Μη Κρατικών Πανεπιστημίων: Ορίζεται ως άμεση προτεραιότητα η επεξεργασία νομοσχεδίου για τη λειτουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων. Προβλέπεται ότι τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα υπόκεινται σε υψηλές προδιαγραφές, ενώ τα πτυχία που απονέμονται θα έχουν ισοδυναμία με αντίστοιχα πανεπιστημιακά πτυχία.
  2. Επιστολική Ψήφος: Σχεδιάζεται η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου στις εκλογές, αρχίζοντας από τις ευρωεκλογές. Αυτό στοχεύει στην ευκολότερη συμμετοχή των πολιτών, ιδίως αυτών που βρίσκονται εκτός της χώρας, καθώς και σε πολίτες με δυσκολίες στη φυσική παρουσία στις κάλπες.
  3. Μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη: Αναφέρονται σημαντικές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Στόχος είναι η βελτίωση και επιτάχυνση της δικαστικής διαδικασίας, με περιορισμό των αναβολών σε μία ανά υπόθεση, καθώς και η ενίσχυση της προστασίας από την ενδοοικογενειακή βία.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...