Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ποσοστά στο 100% της ενσωμάτωσης

Με 44,91% βγήκε πρώτος ο Στέφανος Κασσελάκης στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με την τελική ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα 537 από τα 537 εκλογικά τμήματα. Ειδικότερα, συγκέντρωσε 66.156 ψήφους από παλιά και νέα μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε η Έφη Αχτσιόγλου με ποσοστό 36,18% (53.292 ψήφοι), οδηγώντας την μαζί με τον κ. Κασσελάκη στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 24 Σεπτεμβρίου.

Την τρίτη θέση κατέκτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με ποσοστό 8,93% (13.156 ψήφοι), με τον Νίκο Παππά να ακολουθεί με το 8,68% (12.787 ψήφοι). Στην τελευταία θέση βρέθηκε ο Στέφανος Τζουμάκας με το ποσοστό 1,3% (1.917 ψήφοι).

Η ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής σημειώνει ότι ψήφισαν 148.821 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 147.308, τα λευκά ανέρχονται σε 293, ενώ καταγράφηκαν και 1.220 άκυρα ψηφοδέλτια.

Σημειώνεται ότι η απόφαση της ΚΕΦΕ ελήφθη ομόφωνα.

Το βράδυ των αποτελεσμάτων ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Δρόσος, είπε ότι «η μεγάλη συμμετοχή αυτή ήταν μια συμμετοχή σε εκλογή για τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αφορά βεβαίως την προεδρική εκλογή, κυρίως όμως η συμμετοχή αυτή -έτσι τη διαβάζουμε- είναι πείσμα ενός μεγάλου μέρους της Ελλάδας που αντιστέκεται και που επιμένει να βγει η χώρα μας από λάσπες και βούρκους, να σηκωθεί ο ήλιος πάνω από στάχτες και αποκαΐδια». Ο κ. Δρόσος τόνισε επιπλέον ότι «η συμμετοχή αυτή είναι η φωνή μιας κοινωνίας όπου το γενικευμένο ξεχαρβάλωμα κάθε δημόσιας δομής και φροντίδας και υπηρεσίας έχει γίνει πρόβλημα προσωπικό και οικογενειακό πολλών αν όχι όλων των Ελλήνων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ