Αρχίζει η αντεπίθεση του Αλέξη Τσίπρα

Με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., προσαρμοσμένες στο περιβάλλον που διαμορφώνουν οι νέες συνθήκες της ανεξέλεγκτης ανόδου των τιμών σε όλα τα πεδία, ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. αναμένεται αύριο το πρωί να βρεθεί στη ΔΕΘ, όπου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο. Ενώ την Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να εξειδικεύσει τις προτάσεις και τις θέσεις του κόμματος, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου.

Ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται να εμφανιστεί με αίσθημα ευθύνης ως προς το σχέδιο που θα παρουσιάσει, όμως ταυτόχρονα θα εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Το σχήμα “πρωθυπουργός για τις ελίτ, όχι για την κοινωνία” θα είναι κυρίαρχο, ενώ θα αναδειχθεί η σύγκρουση των δύο κόσμων, όχι μόνο στα οικονομικά ζητήματα, αλλά και στο πεδίο της δημοκρατίας, των θεσμών, της λειτουργίας του κράτους και στις ελευθερίες. Όπως είναι φυσικό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. θα αποδομήσει τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από το ίδιο βήμα μια εβδομάδα νωρίτερα, κάνοντας λόγο αφενός για εξαπάτηση των νέων -ιδίως με το πρώτο ένσημο-, αφετέρου για μέτρα που αφορούν τους ισχυρούς.

Ενίσχυση των νοικοκυριών

Στην οικονομία, κεντρικός άξονας πρόκειται να είναι η ανάγκη ενίσχυσης των νοικοκυριών και της εργασίας, με κορωνίδα το αίτημα για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα στην Κουμουνδούρου επικαλούνται το παράδειγμα της Ισπανίας, όπου η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Αριστεράς επιστρατεύει, μεταξύ άλλων, ως όπλο απέναντι στην άνοδο των τιμών την αύξηση των μισθών. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που έχει αφήσει επί της ουσίας τους πολίτες έρμαια μπροστά στην ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ. θα καταθέσει προτάσεις για άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να υπογραμμίσει την ανάγκη για ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε από την πανδημία και αποτελεί βραχνά για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. Στο επίκεντρο του πολιτικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. μπαίνουν και οι προτάσεις για το νέο ΕΣΥ, τη διαχείριση των πόρων του ταμείου ανάκαμψης, η ενίσχυση του δημόσιου έναντι του ιδιωτικού. Ο Αλ. Τσίπρας θα υπογραμμίσει πως πρέπει να επανέλθει η προστασία της πρώτης κατοικίας. Όσον αφορά τους νέους, ιδιαίτερο βάρος θα ρίξει στο ζήτημα της πρόσβασης στα ΑΕΙ και στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου. Ενώ θα αναφερθεί και στα ζητήματα δημοκρατίας, της διαφάνειας του κράτους έναντι της φάμπρικας των απευθείας αναθέσεων, στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και στην απειλή της κλιματικής κρίσης, υπενθυμίζοντας το σχέδιο που έχει παρουσιάσει η Κουμουνδούρου για την “πράσινη επανάσταση”.

Όχι εκλογές τώρα

Αν και πολλοί περιμένουν τον Αλ. Τσίπρα να κάνει την έκπληξη, ζητώντας εκλογές, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στη Θεσσαλονίκη. “Με 360 διασωληνωμένους, έναντι 60 ένα χρόνο πριν, δεν μπορούμε να έχουμε προεκλογική περίοδο. Έχουμε ευθύνη απέναντι στην κοινωνία”, δήλωνε χθες ο Ν. Ηλιόπουλος. Παρ’ όλα αυτά, η εκτίμηση πως το 2022 θα είναι εκλογική χρονιά, γιατί πλέον στην ελληνική κοινωνία κυριαρχεί ο φόβος και η ανασφάλεια και διότι η φθορά για τον Κ. Μητσοτάκη συνεχώς αυξάνεται, θέτει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ετοιμότητα. Η δήλωση “νίκη έστω και με μία ψήφο θα οδηγήσει σε προοδευτική κυβέρνηση” αναμένεται να επαναληφθεί από τον Αλ. Τσίπρα.

ΠΗΓΗavgi.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Ο πόλεμος του Στέφανου Κασσελάκη στο deal της Attica Bank είναι πόλεμος (και) στον Αλέξη Τσίπρα

PeriodistaΤις προάλλες εξηγήσαμε για ποιους λόγους ο Στέφανος Κασσελάκης...