Αρκετοί οι πλημμυροπαθείς στην Θεσσαλία δεν έχουν πάρει ακόμα αποζημιώσεις

Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που η κακοκαιρία Daniel μετέτρεψε ολόκληρη την Θεσσαλία σε απέραντο λασπότοπο, αφήνοντας πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές και κατεστραμμένες περιουσίες. Οι πληγέντες, που από την μία στιγμή στην άλλη είδαν τους κόπους μίας ζωής να ισοπεδώνονται, παραμένουν ακόμη στα «αζήτητα», αφού δεν έχουν δει ακόμη τις αποζημιώσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Μάλιστα, σε πλημμυροπαθή ζητήθηκαν συμπληρωματικά έγγραφα για την αποζημίωση από την κακοκαιρία του Ιανού, με τρία χρόνια καθυστέρηση.

«Μας είχαν πάρει τηλέφωνο στις 19 Μαΐου για κάτι συμπληρωματικά δικαιολογητικά για να αποζημιωθεί αγροτικός εξοπλισμός για τον Ιανό. Δεν έχουμε πάρει τίποτα», είπε ο αγρότης Κώστας Γιαχνής, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συμπλήρωσε:

«Τώρα με τον Daniel δεν έχουμε πάρει αποζημίωση. Έχουν πάρει τα 3/4 του χωριού, οι υπόλοιποι όχι».

Όπως επεσήμανε ο άνδρας, τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι αναγκαία για τους πλημμυροπαθείς, ώστε να μπορέσουν να πατήσουν ξανά στα πόδια τους και να μπορέσουν να ξαναστήσουν την ζωή τους από το μηδέν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαξίμου 2015: Το απειλητικό μήνυμα πανίσχυρου εκδότη που «πάγωσε» κορυφαίο υπουργό του Αλέξη Τσίπρα – Η αλήθεια για τους εκβιασμούς στα media

Πρωτοκλασάτος υπουργός δείχνει SMS εκδότη με έμμεση απειλή για πρωτοσέλιδο. Το περιστατικό που αποκαλύπτει πώς λειτουργούσε η πίεση.

Ο Μάκης Βορίδης στη «Γη της Ελιάς»; Παραιτήθηκε και πάει… Μάνη με ρόλο-έκπληξη!

Ο Μάκης Βορίδης παραιτήθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και φημολογείται ότι θα παίξει στη "Γη της Ελιάς" ως Επιθεωρητής Επιδοτήσεων!

Ναύαρχος Αποστολάκης: Σοβαρές καταγγελίες για τις επιπτώσεις του έργου του Λάτση – Ποιος πληρώνει τις ρήτρες εκατομμυρίων ευρώ;

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης καταγγέλλει τα προβλήματα των έργων στο Ελληνικό: κυκλοφορία, ηχορύπανση, πλημμύρες και απώλεια πρασίνου.

Αποκάλυψη-βόμβα: Η υπόθεση ΙVEN και ο ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη – Το προηγούμενο «σκάνδαλο επιδοτήσεων» πριν τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η υπόθεση της Iven A.E., οι επιδοτήσεις του Γ' ΚΠΣ, η άρση ασυλίας και οι ομοιότητες με το σημερινό σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.