Από αρχές Σεπτεμβρίου με εκλογή από τη βάση η νέα ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν τη ΔΕΘ. Η εκλογή προέδρου πιθανώς θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, ίσως σε δύο γύρους.

Στις 15-16 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα αποτελέσει και την καταληκτική ημερομηνία για μεταβολή υποψηφιοτήτων για την προεδρία. Ακόμα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μέσα στο Νοέμβριο και εκλογή νέας κεντρικής επιτροπής.

Αύριο συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα, στην οποία θα εκλεγεί αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας, θέση για την οποία η Πολιτική Γραμματεία προτείνει τον Σωκράτη Φάμελλο.

Παράλληλα, η Όλγα Γεροβασίλη θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής. Αυτή τη στιγμή επικρατέστερος για τη θέση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας φαίνεται ότι είναι ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ακόμα, ρόλο κοινοβουλευτικού εκπροσώπου αναλαμβάνουν οι Νίκος Παππάς, Νάσος Ηλιόπουλος και Θεοδώρα Τζάκρη. Η Κατερίνα Νοτοπουλου, ενώ προτάθηκε, ζήτησε να μην περιληφθεί το όνομα της στην ψηφοφορία προκειμένου να μπορεί να αφοσιωθεί στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι η εκλογική της περιφέρεια.

Επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι απών από την Πολιτική Γραμματεία. Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας, που είναι ωστόσο λογικό, αφού δεν είναι εκλεγμένος και συμμετείχε ως πρόεδρος.

Αγώνας δρόμου στον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη χάραξη του οδικού χάρτη εκλογής νέας ηγεσίας στο κόμμα μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα. Ο χρόνος πιέζει αφού η νέα Βουλή θα ορκιστεί αύριο Δευτέρα (3/7) ενώ θα πρέπει κάποιος να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τις ερχόμενες ημέρες στη Βουλή όσο και στη ΔΕΘ μετά το καλοκαίρι.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....