Απόφαση-βόμβα Τραμπ: Ο Λευκός Οίκος ανοίγει τις ενημερώσεις Τύπου σε influencers και podcasters

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ αλλάζει τη σύνθεση των εργαζόμενων που έχουν πρόσβαση στον Λευκό Οίκο, ανοίγει την πόρτα σε ίνφλουενσερς και πόντκαστερς στο πλαίσιο στρατηγικής που η εκπρόσωπός του Κάρολαϊν Λίβιτ διαφήμισε ως «επαναστατική».

Στην πρώτη της ενημέρωση του Τύπου χθες Τρίτη, η κυρία Λίβιτ, 27 ετών, τόνισε πως η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα ανοίξει σε «νέες φωνές» των μέσων ενημέρωσης, ιδίως δημιουργούς περιεχομένου στο διαδίκτυο, «ανεξάρτητους» δημοσιογράφους, μπλόγκερς, ίνφλουενσερς και πόντκαστερς.

Διευκρίνισε πως όλοι όσοι παράγουν «περιεχόμενο που σχετίζεται με τις ειδήσεις» μπορούν να ζητήσουν διαπίστευση. Εξήγησε πως τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ουσιαστικά χαρακτήρισε απαρχαιωμένα, δεν έχουν πλέον την επιρροή που είχαν στο παρελθόν, καθώς ολοένα περισσότεροι Αμερικανοί στρέφονται σε «νέα» μέσα.

Πρόγευση: καλωσόρισε συντάκτη του ακροδεξιού ιστότοπου Breitbart, δίνοντάς του μάλιστα το προνόμιο να της κάνει μια από τις πρώτες ερωτήσεις.

Αφότου ανέλαβε, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πιο προσιτός σε δημοσιογράφους από τον διάδοχο και προκάτοχό του Τζο Μπάιντεν. Παραχωρεί συχνές και μακροσκελείς συνεντεύξεις Τύπου, απαντά σε ερωτήσεις με κάθε ευκαιρία και ξεκάθαρα αρέσκεται να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο κ. Τραμπ περιόρισε την πρόσβαση των παραδοσιακών και πιο γνωστών μέσων ενημέρωσης, επιλέγοντας συχνά να παραχωρεί συνεντεύξεις σε συντηρητικούς πόντκαστερς, για να φθάσει στο κοινό που τον ενδιέφερε στοχευμένα.

Ο κ. Τραμπ ουδέποτε έκρυψε την εχθρότητά του έναντι των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης, που όπως και στην πρώτη του θητεία (2017-2021) αποκαλεί «εχθρούς του λαού» και κατηγορεί πως διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» για να τον βλάψουν. Έχει αφήσει να εννοηθεί μάλιστα πως θα επιδιώξει να ακυρωθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών που δεν βρίσκει της αρεσκείας του.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;