Απόφαση «βόμβα»: Το Αζερμπαϊτζάν προχωράει προς αναγνώριση του τουρκικού ψευδοκράτους στην Κύπρο

Ξεκάθαρο βήμα προς την αναγνώριση των Κατεχομένων κάνει το Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνοσυνέλευση του Αζερμπαϊτζάν ψήφισε υπέρ της συγκρότησης Ομάδα Εργασίας για τις Διακοινοβουλευτικές Σχέσεις με την (όπως οι ίδιοι αποκαλούν) «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» (ΤΔΒΚ).

Συγκεκριμένα, η σύσταση της Ομάδας Εργασίας εγκρίθηκε με την πρώτη ψηφοφορία, επικεφαλής της τοποθετήθηκε ο βουλευτής Τσαβανσίρ Φεϊζίεφ και στόχος της είναι «να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ των δύο «κρατών», να ενδυναμώσει τους δεσμούς και να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση».

Εφιστώντας την προσοχή στις πολιτικές που ακολουθούν τα τουρκογενή κράτη για να συμβαδίσουν με τις νέες παγκόσμιες γεωπολιτικές πραγματικότητες, ο Φεϊζίεφ δήλωσε: «Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης μεταξύ των σύγχρονων τουρκικών «κρατών» έχουν καταστεί αναγκαίες για να επωφεληθούν στο μέγιστο βαθμό από τη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης και για να διασφαλίσουν το μέλλον του τουρκικού πολιτισμού, τη θέση και το ρόλο του στην παγκόσμια τάξη.

Η θεμελίωση της στενής συνεργασίας σε κοινοβουλευτικό επίπεδο μεταξύ της «ΤΔΒΚ» και του Αζερμπαϊτζάν είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βήματα στη διαδικασία ολοκλήρωσης των τουρκικών «κρατών». Η εκλογή μου ως προέδρου μιας τέτοιας διαδικασίας συνεργασίας αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μας, θα αγωνιστούμε για την ενότητα του τουρκικού κόσμου και τις μελλοντικές επιτυχίες του».

Εδώ και καιρό ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις συναντήσεις του με τον Αζέρο ομόλογο του Ιλχάμ Αλίγιεφ, οργανώνουν στην ουσία την διεθνή αναγνώριση των Κατεχομένων, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε η «ΤΔΒΚ» να συμπεριληφθεί στις εργασίες του Οργανισμού Τουρκογενών Κρατών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημοσκόπηση για γέλια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς – Ποιοι κύκλοι τρομοκρατούνται από την άνοδο Κασσελάκη

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Είδατε,...

Το… απαγορευμένο βίντεο που λαμβάνουν στα κινητά τους επιτελείς του Mega Channel για το παρελθόν της Αναστασίας Γιάμαλη (vid)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....