Αποφασισμενοι οι Γερμανοί να ρίξουν τον Μητσοτάκη: Επίθεση της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης για την δήθεν «σκευωρία» Novartis

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιθέσεις προσωπικά στον πρωθυπουργό από μεγάλα μέσα του εξωτερικού.

Σε Podcast της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδοκιμάζεται για την προσπάθειά του να μετατρέψει το υπαρκτό σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, στοχοποιώντας μάλιστα τους δημοσιογράφους που τον ανέδειξαν. Πρόκειται όντως για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της μεταπολίτευσης, όταν ο πρωθυπουργός στοχοποίησε όλους όσους αγωνίστηκαν για να αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ επιφέροντας ένα τεράστιο χτύπημα στο έθνικό σύστημα υγείας το οποίο εντέλει κόστισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Το γεγονός όμως ότι η γερμανική τηλεόραση ασχολείται με το συγκεκριμένο συμβάν, είναι ενδεικτικό για την εικόνα που έχει πλέον ο Μητσοτάκης ακόμα και στην Γερμανία, που τόσο τον έχει στηρίξει.

Είναι αυτό για το οποίο προειδοποιούσε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, λέγοντας ότι η ενέργεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να στοχοποιήσει ερευνητές δημοσιογράφους, χαρακτηρίζοντας τους «συμμορία», δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από την ΕΕ. Η συγκεκριμένη αναφορά μάλιστα θεωρείται ευθεία παρέμβαση στο έργο της ελληνικής δικαιοσύνης που τότε διερευνούσε τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς. Εντέλει, η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δήθεν σκευωρία συνιστούσε ένα μύθευμα, αθωώνοντας αμετάκλητα, σε ανώτατο επίπεδο, τους δημοσιογράφους και εκδότες που στοχοποίησε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα λοιπόν ο διεθνής τύπος παρουσιάζει τον Μητσοτάκη ως έναν αυταρχικό δικτατορίσκο, που όμως χειροκροτήθηκε φανατικά από τους βουλευτές του, όταν αλλοίωνε τους βασικούς πυλώνες του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΔΩ

ΠΗΓΗnewsbreak.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ