Αποκάλυψη τώρα: Τον Παπασταύρου θα κάνει υπουργό Υποδομών και Μεταφορών ο Μητσοτάκης – Οι τελευταίες business και το άγριο παρασκήνιο με Μαρέβα και εργολάβους

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος εξευτελίστηκαν στη βίλα του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν το συμβάν έγινε γνωστό, ο Μητσοτάκης – για τα μάτια του κόσμου – τους έδιωξε, ενώ είχαν προηγηθεί τα μηνύματα της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού να “ακούσει όσα θα του έλεγε ο Σταύρος”.

Σταύρος και Μαρέβα είναι ένα. Μαζί τους είδαμε στις υποθέσεις τον Panama Papers και των offshore εταιρειών, των αμαρτωλών Πόθεν Έσχες και των σπιτιών του Βολταίρου. Σαν σε ένα σώμα, σαν να επρόκειτο για έναν άνθρωπο, τρομοκρατήθηκαν όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να σηκώσει το θέμα με το Πόθεν Έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Η Μαρέβα, όπως σας αποκάλυψα, τσακώθηκε με τον Μητσοτάκη λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε όργιο φημών σχετικά με την επιστροφή του Σταύρου Παπασταύρου, όχι βέβαια στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά σε κάποιο μεγάλο υπουργείο. Οι πληροφορίες έλεγαν – ακόμη και στο πλαίσιο αποπασοκοποίησης, αφού εκεί είναι ο Γιώργος Φλωρίδης – ότι ο Σταύρος Παπασταύρου προοριζόταν, στο πλαίσιο του επικείμενου ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εξάλλου εκεί υπάρχουν εκκρεμότητες τις οποίες ο Μητσοτάκης θέλει να κλείσει. Ωστόσο, από λύπηση και επειδή ο Φλωρίδης ως πολιτικός γενίτσαρος έδωσε μεγάλο αγώνα, στο Μαξίμου αποφάσισαν να μην διώξουν το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη, καθώς η αντικατάστασή του στο υπουργείο Δικαιοσύνης θα ισοδυναμούσε με τον απόλυτο εξευτελισμό του και θα επιβεβαίωνε ότι στο “τέλος οι Σουλτάνοι σκοτώνουν τους υποτακτικούς”.

Οι ευρωεκλογές έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις. Ο χρόνος πλέον θα είναι πυκνός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει εκλογές το 2025 για να γλιτώσει τη συντριβή το 2027 και για να προλάβει τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά που μπορεί να δημιουργήσουν αρνητικούς συσχετισμούς για το κόμμα του, τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Μητσοτάκης, σε αντίθεση με όσα αρχικά διέρρεε το Μέγαρο Μαξίμου, θα αργήσει να κάνει τον ανασχηματισμό γιατί οι καραμπόλες είναι πολλές, τα μεγάλα συμφέροντα πιέζουν και πρέπει οι μαριονέττες να τοποθετηθούν με βάση τις υποδείξεις, προσεκτικά για να μην υπάρξουν επιπλοκές. Από εδώ και πέρα θα γίνεουν τελευταίες δουλειές και στο βάθος υπάρχει ένα Ταμείο Ανάκαμψης. Στο παρόν υπάρχει ένας πρωθυπουργός που μέχρι χθες ήταν πανίσχυρος, ενώ σήμερα, αδύναμος και υποχείριο αφεντάδων, δεν μπορεί να τρομάξει κανέναν με το 28% της Νέας Δημοκρατία, τώρα που το 41% είναι παρελθόν.

Λοιπόν. Πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα στα δεντράκια του κήπου του Μεγάρου Μαξίμου με πληροφορούν ότι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι, η γυναίκα που κυβερνά τον τόπο, ανέλαβε πρωτοβουλίες. Και εισηγήθηκε – και μάλλον η εισήγησή της έγινε δεκτή – στον Μητσοτάκη να κάνει υπουργό Υποδομών και Μεταφορών τον Σταύρο Παπασταύρου. Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι, λόγω του εγκλήματος των Τεμπών, ένα φορτισμένο υπουργείο. Όμως, είναι και ένα υπουργείο το οποίο έχει να κλείσει deals και δουλειές μπροστά, τις τελευταίες δουλειές. Υπάρχουν εκκρεμότητες και χρονοδιαγράμματα από εκείνα που βάζουν οι οικονομικά ισχυροί με αυστηρό τρόπο στο παρασκήνιο, ειδικά εκεί που τα ταμεία των πολιτικών μπλέκονται με εκείνα των επιχειρήσεων.

Μου λένε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι επίσης η επιλογή μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου, ο οποίος συνομιλεί και με τη Μαρέβα. Τα πράγματα κάπως περιπλέκονται με κάποιον άλλο κατασκευαστικό όμιλο, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο τέλος. Πάντως, οι γνωρίζοντες, λένε ότι ο Σταύρος Παπασταύρου έχει “κλείδώσει” ώστε να διεκπεραιώσει τις… δουλειές μέχρι το 2025. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα την πορεία των οποίων θα παρακολουθήσουν με μεγάλο ενδιαφέρον οι κατασκευαστικοί όμιλοι… Να, όπως ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, αλλά τα υπόλοιπα θα σας τα γράψω προσεχώς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ