Αποκάλυψη τώρα: Ποιος πραγματικά παρήγγειλε τη δημοσκόπηση της Prorata που δείχνει τον Ανδρουλάκη να ανατρέπει τα πάντα

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Νομίζω ότι το βράδυ των ευρωεκλογών θα έχουμε δράματα στις τάξεις των δημοσκόπων αυτής της χώρας, που τα τελευταία χρόνια συνηθίζουν να πέφτουν έξω στις δημοσκοπήσεις. Βέβαια τη ζημιά την κάνουν αφού επηρεάζουν την κρίση συμπολιτών μας, οι οποίοι παρασύρονται πολύ εύκολα με αποτέλεσμα η χώρα να ζει την τραγωδία του 41%.

Σας έχω ήδη ενημερώσει ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και από τη στιγμή που η διεφθαρμένη παρέα που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου αντιλήφθηκε την ραγδαία πτώση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος ο Μητσοτάκης, προσωπικά, και οι συνεργάτες του βέβαια ξεκίνησαν να ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους δημοσκόπους με στόχο να τους αναγκάσουν να εμφανίζουν το κυβερνών κόμμα πάνω από το ψυχολογικό όριο του 30%. Σας έχω αποκαλύψει ότι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, προσωπικά, το περασμένο Πάσχα, από την Τήνο όπου έκανε τις διακοπές του, τηλεφωνούσε στους γκαλοπατζήδες που έντρομοι κουνούσαν συγκαταβατικά το κεφάλι σε όσα άκουγαν από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Φοβερά πράγματα και ποιος ξέρει τι εξαρτήσεις υπάρχουν;

Λοιπόν, τις τελευταίες ημέρες οι δημοσκόποι έχουν χάσει τη μπάλα. Και δεν εννοώ μόνο τις αποκλίσεις στις έρευνες, οι οποίες αγγίζουν τα όρια του γελοίου. Έχουν χάσει τη μπάλα από τις επιρροές που δέχονται. Δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης που παίζει το τελευταίο του χαρτί. Είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει ένα και μοναδικό άγχος. Δεν τον ενδιαφέρει αν το σύστημα Μητσοτάκη θα κυβερνά αυτόν τον τόπο για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν τον ενδιαφέρει να φύγει η επικίνδυνη και διεφθαρμένη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν τον ενδιαφέρει η προοπτική της χώρας σε συνθήκες δημοκρατίας. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα, εκτός από το να παραμείνει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πάρα πολύ ανήσυχος για την επόμενη ημέρα στο πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα, που έχει ξεπέσει στα χέρια του, στο ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος είχε σπεύσει να βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Ο ίδιος έθεσε με σαφήνεια ως προϋπόθεση για την παραμονή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το να κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Όμως, όλες οι ενδείξεις, όλες οι εκτιμήσεις, η ατμόσφαιρα στο κοινωνικό γίγνεσθαι και βέβαια τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι τρίτο, μπορεί και τέταρτο κόμμα στις ευρωεκλογές. Αναμφίβολα, αν επιβεβαιωθούν τα παραπάνω, θα πρόκειται για μία ανείπωτη καταστροφή για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Και ξαφνικά. Όχι, “καταιγίδα”, αλλά μία δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό της ιστοσελίδας iefimerida.gr φέρνει τα πάνω κάτω. Εκεί που ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι εξαφανισμένος, τον εμφανίζουν δεύτερο. Επίσης η δημοσκόπηση κόβει από τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνει σε άλλους, όπως για παράδειγμα στη Νέα Αριστερά. Και όλα αυτά για να εμφανίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ δεύτεροι. Αμ το άλλο, που το πάτε; Ο Αλέξης Χαρίτσης, επικεφαλής του μορφώματος των αποστατών του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζεται πιο δημοφιλής από τον Στέφανο Κασσελάκη. Εντυπωσιακά ευρήματα, δεν βρίσκετε;

Λοιπόν. Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Από πουλάκια που κελαηδούν χαρούμενα μαθαίνω ότι η συγκεκριμένη δημοσκόπηση ήταν παραγγελία του Νίκου Ανδρουλάκη. Κάτι σαν σωσίβιο ή σανίδα σωτηρίας, σαν τελευταίο χαρτί, πριν από τις ευρωεκλογές που ανοίξουν το δρόμο για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Και, “τσουπ”, εμφανίζονται και άλλες δημοσκοπήσεις που ξαφνικά, σε μία νύχτα, εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε “καθαρίσει” τη δεύτερη θέση, εμφανίζουν ντέρμπι για τη δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, όπως σας αποκάλυψα χθες, η Νέα Δημοκρατία διαρρέει τις δικές της εκτιμήσεις ψήφου, που – “ω, τι σύμπτωση” – ταυτίζονται με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι οποίες κάνουν ανατροπές στις ανατροπές σε 24ωρη βάση. Τους λόγους, που η ΝΔ κάνει τις διαρροές τους έχω εξηγήσει ΕΔΩ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...