Αποκάλυψη – βόμβα: Η Ουκρανία έλαβε εντολή από τις ΗΠΑ να μη διαπραγματευθεί με τη Ρωσία – Από το 2019 ετοιμαζόταν για πόλεμο – Ο βρόμικος ρόλος του ναζί Ζελένσκι

Οι προετοιμασίες της Ουκρανίας για μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία και η απροθυμία της να διαπραγματευτεί έγιναν εμφανείς μέσα σε τρεις μήνες μετά τη σύνοδο κορυφής των Τεσσάρων της Νορμανδίας στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2019, δήλωσε στο TASS ο Rodion Miroshnik, πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk στη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Alexey Danilov δήλωσε ότι οι αρχές της χώρας προετοιμάζονταν για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία από τον Δεκέμβριο του 2019, όταν ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέρριψε όλες τις επιλογές συμβιβασμού για την επίλυση της κατάστασης στο Donbass στη σύνοδο κορυφής των τεσσάρων της Νορμανδίας. στο Παρίσι.

«Το γεγονός ότι η Ουκρανία έλαβε εντολή να μην συμφωνήσει σε τίποτα, είτε στο Μινσκ είτε στο σχήμα της Νορμανδίας, και ότι άρχισε προετοιμάζεται για στρατιωτική σύγκρουση, έγινε απολύτως σαφές μέσα στους πρώτους τρεις μήνες μετά το Παρίσι.

Άλλαξε εντελώς τη γραμμή και απέφυγε πλήρως οποιεσδήποτε συμφωνίες ικανές να παράσχουν τουλάχιστον κάποια μακροπρόθεσμη εκεχειρία», είπε ο αξιωματούχος.

Προκλήσεις

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ουκρανικές αρχές επιδίδονταν σε προκλήσεις και στην καταστροφή των υπογεγραμμένων συμφωνιών, που ανάγκασαν τη Ρωσία να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
Σημείωσε ότι αγνοώντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του Παρισιού το 2019, το ουκρανικό καθεστώς έχασε την τελευταία ευκαιρία να σώσει τη χώρα και να αποφύγει τη μαζική αιματοχυσία.

Ο ρόλος του Zelensky

«Η σημασία του Zelensky ή του Danilov στην προετοιμασία για τη στρατιωτική σύγκρουση ήταν ελάχιστη, η απόφαση ελήφθη για αυτούς από τους δυτικούς ηγέτες», συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι κανένας πρόεδρος, με βασικό γνώμονα τα συμφέροντα του λαού του, δεν θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια απόφαση να καταστρέψει τη χώρα του και τον πληθυσμό του προς το συμφέρον ενός άλλου κράτους».

Οι χαμένες ευκαιρίες

Μια εσωτερική ένοπλη σύγκρουση με τις Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και του Luhansk που διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους βρίσκεται σε εξέλιξη στο Donbass από το 2014.
Για να διευθετηθεί, οι Συμφωνίες του Μινσκ υπογράφηκαν τον Φεβρουάριο του 2015 με την άμεση συμμετοχή των ηγετών των τεσσάρων της Νορμανδίας (Γερμανία, Γαλλία, Ρωσία και Ουκρανία).
Στη συνέχεια, οι Τέσσερις της Νορμανδίας συνήλθαν άλλες πέντε φορές για να προχωρήσουν η διαδικασία.
Η τελευταία τους σύνοδος κορυφής διεξήχθη στο Παρίσι τον Δεκέμβριο του 2019.
Τότε, τα μέρη χαρτογράφησαν ξανά το τετράμηνο σχέδιο δράσης, αλλά ούτε αυτό εφαρμόστηκε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;