Απειλή Χούθι για ναυτικό αποκλεισμό στο λιμάνι της Χάιφας – Κλιμακώνεται η ένταση με το Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απείλησαν τη Δευτέρα με την επιβολή «ναυτικού αποκλεισμού» στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφας, ως αντίποινα για τις εντεινόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Όλες οι εταιρείες των οποίων τα πλοία βρίσκονται ή κατευθύνονται προς αυτό το λιμάνι ενημερώνονται πως το λιμάνι έχει πλέον ενταχθεί στον κατάλογο των στόχων μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρία. Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση αυτή είναι άμεση αντίδραση «στην κλιμάκωση της βάναυσης ισραηλινής επίθεσης κατά του λαού μας και της Γάζας».

Οι Χούθι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, ξεκαθάρισαν ότι οι επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ θα συνεχιστούν όσο διαρκούν οι επιχειρήσεις στη Γάζα και δεν έχει αρθεί ο αποκλεισμός του παλαιστινιακού θύλακα.

Το ίδιο πρωί, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως στόχος του Ισραήλ είναι η πλήρης κατάληψη της Λωρίδας της Γάζας. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της περιοχής ανέφερε ότι 91 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς συνεχίζεται η αιματηρή σύγκρουση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ