Αντεπίθεση Τραμπ: Συμμορία και φασίστες ο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε σήμερα «πολύ άδικη» την ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη, όπου κρίθηκε ένοχος για παραποίηση λογιστικών εγγράφων, με σκοπό να αποκρύψει τα χρήματα που κατέβαλε σε μια πρώην ηθοποιό ερωτικών ταινιών πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, από το χολ του Πύργου Τραμπ στο Μανχάταν, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου κατηγόρησε επίσης τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη «συμμορία» του, αποκαλώντας τους «άρρωστους» και «φασίστες».

Όπως ήταν αναμενόμενο, είπε ότι θα ασκήσει έφεση «σε αυτήν την απάτη», απευθυνόμενος σε πλήθος δημοσιογράφων και λιγοστούς υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ουρανοξύστη του για να τον ακούσουν, μία ημέρα μετά την ιστορική καταδίκη του.

Ο Τραμπ μίλησε χωρίς να διαβάζει τη δήλωσή του από ότο-κιου. Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στη μετανάστευση στις ΗΠΑ, ένα από τα κεντρικά θέματα της προεκλογικής εκστρατείας του. «Φτάνουν (οι μετανάστες) απ’ όλον τον κόσμο στη χώρα μας και εμείς έχουμε έναν πρόεδρο και μια συμμορία από φασίστες που δεν θέλουν να κάνουν τίποτα για το θέμα αυτό.

Έπειτα από έξι εβδομάδες καταθέσεων στο ποινικό δικαστήριο του Μανχάταν οι 12 ένορκοι τον έκριναν ένοχο και για τις 34 κατηγορίες που αντιμετώπιζε, για τα χρήματα που καταβλήθηκαν το 2016 στην πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου να εξαγοράσει τη σιωπή της, καθώς εκείνη έλεγε ότι είχαν μια ερωτική επαφή πολλά χρόνια νωρίτερα, το 2006. Ο Τραμπ εξακολουθεί να αρνείται ότι συνευρέθηκε με την Ντάνιελς.

«Είδατε τι συνέβη σε ορισμένους από τους μάρτυρες που ήταν με τη δική μας πλευρά, κυριολεκτικά τους σταύρωσαν», πρόσθεσε.

«Αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα, μπορούν να το κάνουν σε οποιονδήποτε», συνέχισε, χειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές του».

Ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, που κράτησε 33 λεπτά, χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.

«Η αληθινή ετυμηγορία θα εκδοθεί στις 5 Νοεμβρίου, από τον αμερικανικό λαό», είχε δηλώσει χθες ο Τραμπ, μετά την ανακοίνωση της απόφασης των ενόρκων. «Είμαι πολιτικός κρατούμενος», είπε στη συνέχεια, κάνοντας έκκληση για δωρεές στην προεκλογική εκστρατεία του. Σύμφωνα με το επιτελείο του, συγκέντρωσε 34,8 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε λίγες ώρες, δηλαδή «σχεδόν τα διπλά από την πιο καλή ημέρα (για τις δωρεές) που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1