Ανοίγουν τα στόματα των δημοσκόπων στο παρασκήνιο – Μία νέα εκδοχή για τις δημοσκοπήσεις

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Τις προάλλες σας αποκάλυψα τι μου αποκάλυψε κορυφαίος δημοσκόπος, σε χαλαρή συζήτηση, χωρίς τις πιέσεις που δέχεται τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι γκαλοπατζήδες από την διεφθαρμένη παρέα του Μεγάρου Μαξίμου και του Μητσοτάκη.

Τώρα είναι η σειρά του ieidiseis.gr να προχωρήσει σε αντίστοιχες αποκαλύψεις. Διαβάστε τι γράφει η ιστοσελίδα και καλό είναι οι του προοδευτικού χώρου να προβληματιστούν:

Δημοσκόπος, από αυτούς που διαθέτουν και πολιτική σκέψη, μας προέβλεψε κάπως διαφορετικά τον πολιτικό χάρτη που μπορεί να προκύψει από τις ευρωεκλογές.

Δείτε τις εκτιμήσεις του: Δεξιά 20%, Κεντροδεξιά 33%, Κεντροαριστερά 30% και Αριστερά 12%. Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς του χώρου από το Κέντρο και προς τα Δεξιά αθροίζει το 53% του εκλογικού σώματος και, αντίστοιχα, ο χώρος από το Κέντρο και προς τα Αριστερά το 42%. Μια διαφορά πάνω από τις 10 μονάδες.

Το συμπέρασμά του είναι ότι οι «αριστερές/κεντροαριστερές» δυνάμεις, εκτός από τον κατακερματισμό, αντιμετωπίζουν έναν δεύτερο κίνδυνο: Τη συρρίκνωση. Ας τα θεωρήσουμε όλα αυτά «τροφή για σκέψη» από τις 10 Ιουνίου και μετά.



Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ