Ανοίγουν τα στόματα στη ΝΔ για το έγκλημα των Τεμπών (vid)

«Ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος», παραδέχθηκε η ευρωβουλεύτρια της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας που ζητά επιτακτικά να φωτιστεί κάθε πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, φαίνεται ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της ΝΔ», με αφορμή δηλώσεις της ευρωβουλεύτριας Μαρίας Σπυράκη για την τραγωδία.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Σπυράκη μιλώντας στον ΑΝΤ1, «παραδέχτηκε ότι “ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος, καταρχήν σε ό,τι αφορούσε τη δυνατότητα η Εξεταστική Επιτροπή να κινηθεί σε μάκρος και να εξετάσει μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί”, αναφέροντας επίσης ότι “η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενους, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία”».

«Η αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν από την κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα, θα έρθει σύντομα στην επιφάνεια» τονίζει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «τρανή παραδοχή από ένα έμπειρο στέλεχος της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας, να αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της συσκότισης που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου».
Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, η δήλωση της Μαρίας Σπυράκη «επιβεβαιώνει την ανατριχιαστική παραδοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πριν από μερικές ημέρες, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα “μάτια του κόσμου”».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «ιθύνων νου» της συγκάλυψης του εγκλήματος, «μετά και από επέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, πιάστηκε χθες να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη.

» Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία. Αναρωτιόμαστε εκ νέου: Άραγε, πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη, για πόσα πράγματα, για πόσο καιρό;».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Υπό την πίεση της ελληνικής κοινωνίας που ζητά επιτακτικά να φωτιστεί κάθε πλευρά του εγκλήματος στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη, φαίνεται ότι ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της Νέας Δημοκρατίας.

Η Μαρία Σπυράκη, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφια με τη ΝΔ, παραδέχτηκε σε τηλεοπτική της εμφάνιση, στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” στον ΑΝΤ1, ότι “ο χειρισμός στα Τέμπη δεν ήταν ο καλύτερος, καταρχήν σε ό,τι αφορούσε τη δυνατότητα η Εξεταστική Επιτροπή να κινηθεί σε μάκρος και να εξετάσει μάρτυρες που δεν είχαν εξεταστεί”. Συνέχισε μάλιστα επισημαίνοντας ότι “η επίδοση της Εξεταστικής δεν μας κάνει χαρούμενος, δεν αφήνει κανέναν ευχαριστημένο σε όλα τα πεδία”.

Η αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να κρύψουν από την κυβέρνηση έναν χρόνο τώρα, θα έρθει σύντομα στην επιφάνεια.

Μια τρανή παραδοχή από ένα έμπειρο στέλεχος της ΝΔ ότι η συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή κατέληξε, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας, να αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα της συσκότισης που επιδιώκει το Μέγαρο Μαξίμου.

Και επιβεβαιώνει την ανατριχιαστική παραδοχή του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, πριν από μερικές ημέρες, πως η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών έγινε μόνο για τα «μάτια του κόσμου».

Ο πρωθυπουργός άλλωστε, ιθύνων νους της συγκάλυψης, μετά και από επέμβαση του Στέφανου Κασσελάκη, πιάστηκε χθες να λέει ψέματα για πολλοστή φορά, σχετικά με το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία.

Αναρωτιόμαστε εκ νέου: Άραγε, πόσα ψέματα θα ειπωθούν ακόμη, για πόσα πράγματα, για πόσο καιρό;»

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ