Ανεβαίνει η τιμή για το πετρέλαιο μετά από 3 εβδομάδες

Οι τιμές για το πετρέλαιο ανεβαίνουν από σήμερα, για πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες, εν μέσω ενδείξεων βελτίωσης της παγκόσμιας ζήτησης και βάσει των μάκρο στοιχείων από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι τιμές του Brent αυξήθηκαν κατά 21 σεντς, ή 0,25%, στα 83,48 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 7 σεντς, ή 0,09%, στα 79,30 δολάρια το βαρέλι.

Τα futures του Brent αναμένεται να αυξηθούν περίπου 1% σε εβδομαδιαία βάση, με τα futures WTI να αυξάνονται κατά 1,4%.

Οι αγορές ενισχύθηκαν επίσης από την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας κατά 6,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, καθώς η ανάκαμψη του μεταποιητικού τομέα της Κίνας επιταχύνθηκε, γεγονός που υποδηλώνει πιθανώς μεγαλύτερη ζήτηση στο μέλλον.

Οι μειώσεις των αποθεμάτων πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων σε μεγάλους εμπορικούς κόμβους δημιούργησαν επίσης αισιοδοξία για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες από τις ΗΠΑ τροφοδότησαν την αισιοδοξία για την παγκόσμια ζήτηση. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, όπως έδειξαν τα στοιχεία την Τετάρτη, ενισχύοντας τις προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια στη χώρα.

Οι προσδοκίες ενισχύθηκαν περαιτέρω από τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν σταθεροποίηση της αμερικανικής αγοράς εργασίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ