Ανδρουλάκης: «Εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης περιόδευσε στην Κατερίνη το πρωί της Παρασκευής.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του στην Κατερίνη μίλησε με πολίτες της περιοχής

Σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε:

«Οι περιφρονητικές δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το Εθνικό Σύστημα Υγείας υπογραμμίζουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει προτεραιότητα να αντιμετωπίσει τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας, όπως είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο ΕΚΑΒ και τα νοσοκομεία, η αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, η ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Έχουμε άλλες προτεραιότητες, έχουμε άλλο πρόγραμμα. Γι’ αυτό ζητώ από τον ελληνικό λαό, από κάθε προοδευτικό, από κάθε δημοκράτη πολίτη να στηρίξει στις 25 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Είμαστε ο χώρος που αγωνίζεται για τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής αξιοπρέπειας και εγγυόμαστε ότι θα αναγεννήσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα οικοδομήσουμε μια δημόσια παιδεία που θα δίνει ευκαιρίες σε όλα τα ελληνόπουλα. Αυτές είναι οι πραγματικές αγωνίες του λαού, που αγκαλιάζουμε και στις 25 Ιουνίου προχωράμε μαζί σε μια νέα εποχή».

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τόσο εδώ στην Πιερία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα ασφυκτιούν. Πρέπει να υπάρξουν 120 δόσεις προς εφορία και ΕΦΚΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης να αξιοποιηθεί ώστε να υπάρχει χρηματοδοτικός φορέας που θα δώσει ρευστότητα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και όχι μόνο σε ισχυρές μεγάλες εταιρείες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Πρέπει να στηρίξουμε αυτό το αρχιπέλαγος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία.

Όσον αφορά την αγροτική παραγωγή, μιλάμε για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τις καταστροφές λόγω της κλιματικής αλλαγής. Και βέβαια διασύνδεση του αγροτικού και του κτηνοτροφικού προϊόντος με τη μεταποίηση και τον τουρισμό.

Στόχος μας δεν είναι να έχουμε μόνο 20 με 25 εκατομμύρια ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα κάθε χρόνο, αλλά παράλληλα να γίνουν πρεσβευτές των μεταποιημένων προϊόντων του πρωτογενούς τομέα και να ενισχύσουμε τις εξαγωγές μας. Έτσι ο τουρισμός θα δώσει οικονομική δύναμη όχι μόνο στα νησιά και σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, αλλά σε όλη την παραγωγική οικονομία. Στόχος μας είναι οι πολλές και καλές θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα για να μείνουν τα ελληνόπουλα εδώ, να δημιουργήσουν, να κάνουν οικογένειες και να έχουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1