Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Αποκαλύψατε ότι δεν πάτε για να διερευνήσετε, αλλά για να συγκαλύψετε»

Ανδρουλάκης για Τέμπη: «Αποκαλύψατε ότι δεν πάτε για να διερευνήσετε, αλλά για να συγκαλύψετε».

Για απόπειρα συγκάλυψης της κυβέρνησης στο έγκλημα των Τεμπών κάνει ο Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγορώντας παράλληλα το ΚΚΕ ότι στέκεται ως σανίδα σωτηρίας στη Νέα Δημοκρατία, μετά την πρόταση του για σύσταση μιας εξεταστικής Επιτροπής.

«Η Νέα Δημοκρατία, στην προσπάθειά της να συγκαλύψει τις ευθύνες του κ. Καραμανλή, αλλά και των γαλάζιων παιδιών στον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, εργαλειοποίησε την αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία του Κομμουνιστικού Κόμματος, ψηφίζοντας μία Εξεταστική Επιτροπή, με τη φιλοσοφία της οποίας είπατε ότι διαφωνείτε. Σήμερα, έχουμε τη δεύτερη σκηνή του ίδιου εγκληματικού έργου. Έχοντας ήδη προκαταλάβει το αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής και λέγοντας ότι δε θα καταλήξει σε προανακριτική, αποκαλύψατε ότι στην εξεταστική δεν πάτε για να διερευνήσετε, αλλά για να συγκαλύψετε», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, επανέλαβε ότι το ΚΚΕ έπρεπε να αποσύρει την πρότασή του δηλώνοντας ότι δεν τον εξέπληξε η στάση του που συνιστά σανίδα σωτηρίας στη ΝΔ ούτε η κριτική που άσκησε στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τα όσα του καταλογίζει. Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι δεν παραπέμπει το κόμμα του αλλά ο Ευρωπαίος Εισαγγελέα. «Δεν κάνουμε καμία πολιτική παραπομπή αλλά ζητάμε τη σύσταση Προανακριτικής για να αποκαλυφθεί ένα οικονομικό σκάνδαλο που οδήγησε σε μια τραγωδία», υπογράμμισε κι απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ τους κάλεσε να διαβάσουν το πόρισμα πριν αποφασίσουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες του πρώην υπουργού της ΝΔ και των γαλάζιών παιδιών στον ΟΣΕ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι τόσο ο κ. Σπίρτζης όσο και ο κ. Καραμανλής ενέκριναν διαδοχικές παρατάσεις, με αποτέλεσμα το έργο να μην έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα και μάλιστα ειδικά για τον πρώην υπουργό της ΝΔ είπε ότι οφείλει εξηγήσεις για το ότι «έθαψε» το σχετικό πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας και παράλληλα υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση του επίμαχου έργου με απευθείας ανάθεση, αξίας 13 εκατομμυρίων ευρώ ενώ ενέκρινε και την πληρωμή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ στην ανάδοχο ως αποζημίωση για θετική ζημία λόγω καθυστερήσεων του έργου.

«Η τραγωδία που συνέβη στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2023, ο θρήνος των οικογενειών των 57 συνανθρώπων μας που έχασαν με τόσο τραγικό και άδικο τρόπο τη ζωή τους δεν επιτρέπει τακτικισμούς. Δεν συμφωνούμε με λογικές που ακούστηκαν από αυτό εδώ το βήμα: «ψήφισε την πρότασή μου για να ψηφίσω τη δική σου» ή ότι «ψηφίζουμε όλες τις προτάσεις» ή το «δεν ψηφίζουμε καμία πρόταση για προανακριτική επιτροπή».

«Θέλουμε το κάθε τι που κάνουμε να είναι τεκμηριωμένο και να προσφέρει ουσιαστικά στο κύριο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από το να μάθουμε την αλήθεια και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για το έγκλημα στα Τέμπη», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης και κατέστησε σαφές ότι «δεν συμβάλουμε στο αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας, «φταίνε όλοι διαχρονικά», γιατί μέσα από τη διάχυση της ευθύνης, θέλει να προστατεύσει τους υπουργούς της». Δεσμεύτηκε πώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ζητήσει και πάλι τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, επί των συγκεκριμένων αδικημάτων που θα εντοπίζουν οι δικαστικές αρχές όταν η εισαγγελία στη Λάρισα, ολοκληρώσει την έρευνά της και εντοπίσει ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«’Ακουσα και τον πρωθυπουργό να το επαναλαμβάνει σε μία ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Αν δεν είχε γίνει το δυστύχημα, η τραγωδία των Τεμπών, θα γινόταν αυτή η προκαταρκτική;» Τί θέλει να πει με αυτό ο ποιητής; Θεωρεί ότι η απιστία κατά του δημοσίου, το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ο κ. Καραμανλής δεν είναι αρκετά σοβαρό;», είπε ο κ. Ανδρουλάκης ασκώντας κριτική στον Πρωθυπουργό.

«Για εμάς είναι ξεκάθαρο: Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, οι συνάνθρωποί μας θα ζούσαν.Γι’ αυτό προτείνουμε προανακριτική βάσει του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, το οποίο είναι έτοιμο και δεν πρόκειται να αλλάξει. Χωρίς να προσθέτουμε τίποτα, χωρίς συνωμοσιολογίες, χωρίς σενάρια. Γιατί έχουμε χρέος να διερευνήσουμε τις συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες που εντοπίζονται εκεί και σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις των αρμόδιων υπουργών αναφορικά με τη σύμβαση 717. Γιατί υπάρχει ήδη μια ώριμη ποινική δικογραφία που εντοπίζει και περιγράφει τις ευθύνες και τα πρόσωπα, που είναι οι πρώην Υπουργοί Σπίρτζης και Καραμανλής. Είναι κρίσιμο να μην χαθεί άλλος χρόνος και οδηγηθούμε σε παραγραφή αδικημάτων», κατέληξε ο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Η αλήθεια για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και τι θα συμβεί (λογικά) στο αυριανό ντέρμπι

Γράφει ο Πρόεδρος ΠΑΕ *Η ιδιότητα του μετά Χριστόν προφήτη...