Ανατροπή με τις Φορολογικές δηλώσεις

Ανατροπή με την ημερομηνία έναρξης στις Φορολογικές δηλώσεις, καθώς, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα μπορέσει η ΑΑΔΕ να είναι «πιστή» στο σημερινό ραντεβού.

Η ΑΑΔΕ και το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζονταν πυρετωδώς για να ανοίξει όσο γίνεται πιο σύντομα η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις μετά από την καθυστέρηση πέραν της 31ης Μαρτίου, με τον υφυπουργό Οικονομικών, κ. Χάρη Θεοχάρη, να δηλώνει από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα πώς έπρεπε η κυβέρνηση να περιμένει «να πάρει ΦΕΚ το νομοσχέδιο» έτσι ώστε να ανοίξει ενδεχόμενα σήμερα.

Αυτό όμως δεν συνέβη, παρά την δημοσίευση του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας σε ΦΕΚ το Σάββατο 20 Απριλίου, και έτσι οι περισσότερες πιθανότητες για το άνοιγμα συγκεντρώνονται από αύριο.

Έτσι, σε περίπτωση που δεν γίνει η έκπληξη σήμερα και τα εγκαίνια της πλατφόρμας με τις προσυμπληρωμένες δηλώσεις γίνουν αύριο, οι διορίες διαμορφώνονται ως εξής:

Eάν η πλατφόρμα ανοίξει αύριο, 23 Απριλίου, τότε η λήξη της περιόδου υποβολής τους, μετατίθεται για τις 23 Ιουλίου, καθώς ο κ. Θεοχάρης είχε προαναγγείλει πως η προθεσμία θα έπαιρνε παράταση για αντίστοιχο αριθμό ημερών για κάθε μέρα καθυστέρησης της έναρξης τους πέραν της 31ης Μαρτίου.

Τίποτα, ωστόσο, δεν αναμένεται να αλλάξει στο χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να καταβληθούν οι δόσεις, παρά την καθυστέρηση της έναρξης της πλατφόρμας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ