Αναρτώνται σήμερα τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ – Πως θα γίνει η πληρωμή

Σήμερα η ΑΑΔΕ θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για τον ENΦΙΑ, τα οποία αναμένεται να λάβουν πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Φεβρουάριο. Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν από την ΑΑΔΕ στο myaade και η πρώτη, από τις 11 συνολικά μηνιαίες δόσεις θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Δεν προβλέπεται έκπτωση για όσους θελήσουν να πληρώσουν εφάπαξ όλη την οφειλή.

Για όσους δεν είχαν μεταβολή στην περιουσιακή τους κατάσταση το 2023, δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις. Το ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν θα είναι το ίδιο με πέρυσι.

Αυτό που αλλάζει είναι η έκπτωση που δικαιούνται περίπου 305.000 ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει πλήρως το ακίνητο τους έναντι φυσικών καταστροφών.

«Φέτος οι φορολογούμενοι θα δουν έκπτωση 10% εφόσον έχουν ασφαλίσει την οικία τους έναντι φυσικών καταστροφών, πλημμύρα, φωτιά, και αυτό τα επόμενα έτη εφόσον η ασφάλιση είναι τουλάχιστον 3 μήνες», επισημαίνουν φοροτεχνικοί.

Όσοι έχουν εγκαταστήσει τη νέα εφαρμογή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, θα μπορούν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ και να τις πληρώνουν σε πραγματικό χρόνο, από το κινητό τους, με IRIS ή με κάρτα.

«Πιο ευχάριστο δεν μπορούμε να το κάνουμε. Παίρνουμε τις ειδοποιήσεις μας εγκαίρως μήπως ξεχάσουμε μια δόση ή μια δήλωση», όπως είπε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;