Αναζωπυρώσεις σε Έβρο, Πάρνηθα, Φθιώτιδα και Βοιωτία

Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Φθιώτιδα και Βοιωτία. Την ίδια ώρα, ο πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα  λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές που προβλέπεται για τέσσερις περιοχές.

Παράλληλα, το πρωί του Σαββάτου, ξέσπασε φωτιά σε Κορωπί και Βάρη – Βουλιαγμένη πιθανότατα από κεραυνό, ωστόσο γρήγορα οι εστίες τέθηκαν υπό έλεγχο.

Στη Δράμα, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Παρασκευής σε δύσβατη δασική έκταση έξω από το Πανόραμα είναι σε εξέλιξη με τις δυνάμεις να προσπαθούν να την περιορίσουν. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε κι η πυρκαγιά στον Άγιο Μεσσαπίων Ευβοίας.

Αναζωπυρώσεις στην Πάρνηθα

Στην Πάρνηθα η πυροσβεστική συνεχίζει η κατάσβεση στα Βορειοδυτικά, στο ύψος του Φρουρίου της Φυλής. Στα ανατολικά αντιμετωπίζονται αναζωπυρώσεις μικρότερης έντασης.

Η εικόνα στον Έβρο, είναι αποκαρδιωτική

Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ μέτωπα υπάρχουν στην Αισύμη και στο Σουφλί. Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή εντοπίστηκε νεκρός ένας ακόμη άνθρωπος στην περιοχή της Δαδιάς, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 20.

Συγκεκριμένα, στη Δαδιά επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες και ειδικά σώματα της Πυροσβεστικής, με συνδρομή και από δυνάμεις του Στρατού, προκειμένου να περιορίσουν την επέκταση της φωτιάς και να αναχαιτίσουν άμεσα οποιαδήποτε νέα εστία ξεσπά.

Η καταστροφή στο παρθένο δάσος είναι ανυπολόγιστη, ενώ χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση του συστήματος Copernicus, σύμφωνα με την οποία η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο είναι η μεγαλύτερη πυρκαγιά των τελευταίων ετών στην Ευρώπη. Τα τελευταία στοιχεία, μάλιστα, εκτιμούν τις καμμένες εκτάσεις στην περιοχή σε περισσότερα από 720.000 στρέμματα, γεγονός που θα επηρεάσει ευρύτερα το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων.

Στη Ροδόπη, οι αναζωπυρώσεις δημιούργησαν μέτωπο στην ευρύτερη περιοχή της Λεπτοκαρυάς, η οποία εκκενώθηκε.

Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται σε Ζάλτσα, Στείρι και Κυριάκι Βοιωτίας, Πύλη Τρικάλων και Βίτωλη Μακρακώμης Φθιώτιδας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Βόμβα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και ανακοίνωση φωτιά – Εξαρθρώθηκε κύκλωμα απάτης με αγροτικές επιδοτήσεις – ζημία 19,6 εκατ. ευρώ στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό

37 συλλήψεις σε Αθήνα, Κρήτη, Μακεδονία – Πολυετές δίκτυο εξαπάτησης του ΟΠΕΚΕΠΕ με πλαστές δηλώσεις αγροτεμαχίων

Αποκάλυψη: Το βαθύ (παρα)κράτος του Μητσοτάκη μέσα στην επιτροπή Τσίπρα – Ποιος από τους «41» μιλούσε ως… «βαθύ λαρύγγι» σε σκοτεινά κέντρα;

Ανήκει στους 41 της «επιστημονικής επιτροπής» του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρεται να είχε ανοικτή γραμμή με το πιο σκοτεινό κομμάτι του κρατικού μηχανισμού επί ΝΔ. Πόσα γνώριζε ο πρώην πρωθυπουργός;

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...