Αμηχανία και πανικός στην κυβέρνηση για το ζήτημα με τον Έντι Ράμα – Επίθεση στον Κασσελάκη από τον Μαρινάκη

Μεγάλη αμηχανία προκάλεσε στην κυβέρνηση το σχόλιο εκπροσώπου της Κομισιόν, ότι η υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη αποτελεί «διμερές» θέμα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Ο Παύλος Μαρινάκης, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές θέμα», τονίζοντας ότι αφορά στο κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι στόχος της Ελλάδας είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας – και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ – να έχει σε δεύτερο βαθμό μια δίκαιη δίκη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της προσπάθειας της κυβέρνησης να τονίσει την ανάγκη για σεβασμό από μια χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επανέλαβε όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ΝΔ για την προώθηση της υπόθεσης αυτής.

Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει εξαρχής υπεύθυνη και σταθερή στάση και έψεξε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ανακοίνωσε περιοδεία στη Βόρεια Ήπειρο, λέγοντας ότι θυμήθηκε προεκλογικά την ομογένεια, ενώ η ΝΔ έχει συμπεριλάβει στο ευρωψηφοδέλτιό της εκτός από τον Φρέντι Μπελέρη και τον Πύρρο Δήμα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη Βόρεια Ήπειρο και ότι η κυβέρνηση εμπράκτως αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες για τα δίκαια των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατηγορήσει τον Φρέντι Μπελέρη ως «ακροδεξιό» και είχαν ισχυριστεί ότι η υποψηφιότητά του έγινε για να απευθυνθεί η ΝΔ σε «ακροδεξιό ακροατήριο».

Τέλος, όσον αφορά στην επίσκεψη του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Αθήνα, ο Π. Μαρινάκης επέμεινε ότι η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε γι’ αυτή στις 7 Μαΐου και ότι ακόμα δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που έχει προγραμματίσει ο ίδιος.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ