Αλβανία: Παραμένει προφυλακισμένος ο Μπελέρης – Ελεύθερος με όρους ο Κοκαβέσης

Σε ισχύ διατηρείται η απόφαση του Πρωτοδικείου του Ειδικού Δικαστηρίου Τιράνων, βάσει της οποίας ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης παραμένει προφυλακισμένος, όπως ανακοινώθηκε από το αρμόδιο Εφετείο που εκδίκασε την υπόθεση το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το Εφετείο, επικαλούμενο λόγους υγείας, αποφάσισε την αποφυλάκιση του Παντελή Κοκαβέση, με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Φρέντι Μπελέρης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Τιράνων, καθώς παρουσίασε αδιαθεσία, ενώ αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα και προβλήματα διαβήτη.

Συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας

Το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση έθεσε νωρίτερα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζάτσκα, σε συνάντηση που είχαν στο Όσλο.

Η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αλβανίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης, στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.

Χθες, Τετάρτη, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρέσβη της Ελλάδας στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της εν λόγω υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως με τους κ.κ. Μπελέρη και Κοκαβέση, ενώ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;