Αλέξης Τσίπρας: Στη ρήτρα Μητσοτάκη αντιτείνουμε τη ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πραγματοποίησε παρέμβαση στη Βουλή στο νομοσχέδιο Πλεύρη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν επέλεξε να μιλήσει για το μεγάλο έλλειμμα δημόσιας υγείας, που η χώρα πλήρωσε με απώλεια χιλιάδων συνανθρώπων μας στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά για το έλλειμμα συναίσθησης της κυβέρνησης για το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και για τις τρομακτικές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν τόσο η μεσαία τάξη και κυρίως οι αδύναμοι.

«Σταματήστε να συμπεριφέρεστε απέναντι στους Έλληνες πολίτες με τρόπο κυνικό, να τους υποβαθμίζετε, να υποτιμάτε την νοημοσύνη τους και να τους κατηγορείτε ότι είναι και τζαμπατζήδες» υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις τοποθετήσεις βουλευτών της ΝΔ, που λένε «το τζάμπα πέθανε» σε ανθρώπους που βλέπουν τους λογαριασμούς του ρεύματος να έχουν ανέβει 4-5 φορές. «Αν το τζάμπα πέθανε, τότε πληρώστε τα 340 εκατ. για το δανεισμό σας, και μετά να έχετε το θράσος να κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες που αδυνατούν να πληρώσουν» τόνισε με νόημα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε την αγωνία και τον προβληματισμό του ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός αφήνουν ανοιχτό τον μηχανισμό της αισχροκέρδειας, ενώ σημείωσε ότι θα αποδειχθεί πλαστή η εξαγγελία για επιστροφή 600 ευρώ, αφού έχουν προϋπολογιστεί μόλις 280 εκατ. ευρώ για 4,2 εκατ. καταναλωτές. «Θα γυρίζει μπούμερανγκ και σε εσάς, όταν ο πολίτης θα βλέπει 50αρικα και 100αρικα» σημείωσε.

«Δεν καλούμε σε κίνημα δεν πληρώνω. Καλούμε όμως να καταλάβετε ότι αυτούς που σε όλη τη ζωή τους πλήρωναν τους λογαριασμούς τους δεν μπορείτε να τους λέτε τζαμπατζήδες και να τους απειλείτε με διακοπή ρεύματος, χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να υπερψηφίσουν την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μην κόβεται το ρεύμα σε όσους δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, μέχρι να αποφανθούν γι’ αυτήν τα ελληνικά δικαστήρια. «Σταματήστε να κόβετε το ρεύμα σε ανάπηρους, συνταξιούχους, άνεργους, οικογένειες που δεν έχουν δυνατότητα να πληρώσουν τον κεφαλικό φόρο της ρήτρας αναπροσαρμογής. Σταματήστε το αίσχος της αισχροκέρδειας και προχωρήστε σε ουσιαστικά μέτρα» τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε επιτακτικά την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή τα στοιχεία για τα ουρανοκατέβατα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, που η αξιωματική αντιπολίτευση υπολογίζει στο 1,5 δις. ευρώ αλλά με διαρροές από τη ΡΑΕ και αλχημείες επιχειρείται να παρουσιαστεί ότι είναι πολύ μικρότερα. «Σιγά μην φορολογήσει ο κ. Μητσοτάκης τους φίλους του που μπήκαν στη ΔΕΗ ή τους ιδιώτες που κερδίζουν εκατομμύρια» σχολίασε ωστόσο, ενώ κατήγγειλε «γιουρούσι και λεηλασία» στο δημόσιο πλούτο από τη ΔΕΗ.

«Απέναντι στην ρήτρα Μητσοτάκη, εμείς αντιτείνουμε την ρήτρα πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας. «Όσο παραμένει στην εξουσία, συσσωρεύονται τα δεινά και δυσκολεύει η επόμενη ημέρα της οικονομίας» υπογράμμισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ