Αλέξης Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν αντέχει το βάρος των αποτυχιών του – Καλοδεχούμενες οι πρόωρες εκλογές

Φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και την πραγματικότητα, που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί, αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του», δήλωσε σχετικά με την επικείμενη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τονίζοντας ότι είναι καλοδεχούμενες οι πρόωρες εκλογές, καθώς ο κ. Μητσοτάκης «δεν αντέχει άλλο το βάρος από τις συσσωρευμένες αποτυχίες του» και τα «συσσωρευμένα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα», υπογράμμισε ότι είναι «ούτε αυτή του την επιλογή δεν είναι εις θέση να υπερασπιστεί με αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στον πρωθυπουργό δήλωσε ότι αποδίδει προκαταβολικά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που ο ίδιος προετοιμάζει, στο αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. «Κρύβεται, με δυο λόγια, πίσω από την αντιπολίτευση για να δικαιολογήσει την κυβίστησή του» σημείωσε ο ίδιος.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν αντέχει την αλήθεια. Είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός του Κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι την «αλήθεια, εμείς την έχουμε και θα την έχουμε σημαία και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Στη συνέχεια στο στόχαστρο της κριτικής του Αλέξη Τσίπρα προς την κυβέρνηση βρέθηκαν τα λάθη και οι πολιτικές επιλογές της στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η ΙΧ εξωτερική πολιτική του Κ. Μητσοτάκη, η υπονόμευση της δημοκρατίας, η αστυνομική καταστολή, η απόπειρα εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης, και «η κατάληψη του κράτους και του ταμείου από γαλάζιες στρατιές».

Ακόμη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στην επιλεκτική χρηματοδότηση ΜΜΕ με μόνο κριτήριο τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση καθώς και στην κατρακύλα της χώρας στα θέματα ελευθερίας του Τύπου.

«Είπα στην αρχή και το επαναλαμβάνω ότι αν για τον κ. Μητσοτάκη οι εκλογές είναι απόπειρα δραπέτευσης, για το λαό μας είναι ευκαιρία απαλλαγής από το καθεστώς που υπονομεύει τη δημοκρατία, διαβρώνει την οικονομία, οδηγεί τη χώρα σε τραγωδίες. Το δίλημμα των εκλογών που έχουμε μπροστά μας είναι απλό και ξεκάθαρο: Πολιτική Αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος, ή εφιάλτης δίχως τέλος», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Καταλήγοντας, ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να πάψει να παίζει «κρυφτό» αναφορικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών και:

  • Να ανακοινώσει από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβρη.
  • Να ορίσει από τώρα τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
  • Να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να έχουν πλήρη και διαρκή ενημέρωση για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα καθ’  όλη τη προεκλογική περίοδο.
  • Να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης, στη πορεία προς τις εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ