Αλέκα Παπαρήγα: Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα (vid)

«Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα». Αιχμές για τον τρόπο εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ άφησε η Αλέκα Παπαρήγα.

Η πρώην γενική γραμματέας του ΚΚΕ έκανε το βράδυ της Πέμπτης (30/11) παρέμβαση στην εκπομπή «Ενώπιος ενωπίω» του ΑΝΤ1, όπου καλεσμένος ήταν ο διάδοχός της, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η ανάδειξή του ήταν απολύτως φυσιολογική. Δεν ήταν διάττων αστέρας, ούτε πήρε από κανέναν, κανένα δαχτυλίδι. Συγκέντρωνε και συγκεντρώνει ακόμα βεβαίως, όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που το Κομμουνιστικό Ελλάδας έχει συγκεντρώσει, έχει τοποθετήσει για να γίνει κάποιος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής. Παραδείγματος χάριν, είναι ένας άνθρωπος που αναδείχθηκε από τα κάτω. Από τα κάτω προς τα πάνω. Διαδοχικά. Ένας άνθρωπος που πέρασε από πολλούς τομείς δουλειάς. Από τους περισσότερους τομείς δουλειάς που υπάρχουν μέσα στο κόμμα» είπε χαρακτηριστικά η Αλέκα Παπαρήγα για τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Εμείς στο ΚΚΕ δεν δώσαμε κανένα δαχτυλίδι στον Κουτσούμπα»

«Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής βεβαίως κρίνεται από τον πολύ κόσμο πέρα από τις θέσεις του κόμματος, από την ικανότητά του να μιλάει, από τα χαρίσματά του, να έχει επιχειρήματα, να είναι σοβαρός αλλά και πρόσχαρος ακόμα», πρόσθεσε.

«Πρέπει να έχει ένα επίπεδο γνώσεων, πείρας, εικόνες για όλους τους τομείς της δουλειάς. Βεβαίως υπάρχουν καταμερισμοί, δρούμε συλλογικά, αλλά ο γραμματέας πρέπει να συγκεντρώνει την πείρα και την ικανότητα πολλών τομέων δουλειάς και αν θέλετε να έχει και ικανότητες, οι οποίες πολλές φορές μπορεί να μην φαίνονται προς τα έξω. Πνεύμα συλλογικότητας που το έχει, να ενθαρρύνει την ανάδειξη νέων συντρόφων, να βοηθάει την ΚΝΕ. Να μπορεί να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, να μη χάνει την ψυχραιμία του», συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα περιγράφοντας τα προσόντα που πρέπει να έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Κατά την ίδια ο Δημήτρης Κουτσούμπας «τα είχε και τα αναπτύσσει βεβαίως, και επομένως ήταν μια απολύτως φυσιολογική ανάδειξη για μας που ξέρουμε και τα κριτήρια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας και γνωρίζουμε τον ίδιο προσωπικά».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Φαραντούρης «αυτοπροτείνεται» για την ηγεσία του κόμματος Καρυστιανού

Η αστραπιαία κίνηση του ευρωβουλευτή μετά τη δήλωση της προέδρου του Συλλόγου Τεμπών

Μυστικό δείπνο Ηλιόπουλου – Καρυστιανού: Η Μάνα των Τεμπών στα βαθιά νερά της διαπλοκής

Ραντεβού σε πριβέ περιβάλλον για τον εφοπλιστή και την «Μάνα των Τεμπών» – Η γνωριμία του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ με την Μαρία Καρυστιανού τροφοδοτεί σενάρια για ισχυρή οικονομική στήριξη στον υπό ίδρυση πολιτικό φορέα – Εισαγωγή στα «βαθιά» της διαπλοκής ή αναζήτηση συμμάχων για την κάθαρση;

Σκιώδεις σύμμαχοι πίσω από το κόμμα Καρυστιανού: Οι δύο αμφιλεγόμενοι επιχειρηματίες και το παρασκήνιο της στήριξης

Ερωτήματα για τη χρηματοδότηση και τις «πλάτες» του νέου φορέα – Ένας «παίκτης» των media με εκκλησιαστικές διασυνδέσεις και ένας εκφραστής του πατριωτικού χώρου φέρονται να κινούν τα νήματα – Το ιδεολογικό «μωσαϊκό» που προκαλεί αντιδράσεις

Το «ταμείο» του νέου κόμματος: Ποιοι χρηματοδοτούν την Καρυστιανού;

Το παρασκήνιο των επαφών με επιχειρηματίες και ο ρόλος του στενού πυρήνα