Ακόμα να παρέμβει η δικαιοσύνη για τις δηλώσεις Σπανού και τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Του Βασίλη Σκουρή

Τρίτη ημέρα σήμερα μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας για τον κρατικό μηχανισμό και τη κατάσβεση των πυρκαγιών στην Εύβοια και, προφανώς, για τη δικαιοσύνη είναι …Πέμπτη!

«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα και τα λιγοστά αυτά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης», είπε χαρακτηριστικά στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ο Φάνης Σπανός, ενώ συνέχισε με νόημα: «Δεν ήξερα ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη, χρειάζεται να παρεμβληθεί μία κάμερα..αλλά κι αυτό ενδεχομένως έγινε απαραίτητο».

Ο Φάνης Σπανός εκλέχτηκε με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί επιφανές στέλεχός της στην περιοχή, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα σε όσα ανέφερε στην τοποθέτησή του.

Ο περιφερειάρχης, προφανώς πιεζόμενος από το μέγαρο Μαξίμου, προχώρησε σε μια «διευκρινιστική δήλωση» την επομένη, χωρίς όμως να παίρνει πίσω την ουσία των δηλώσεών του, ενώ οι δηλώσεις του έγιναν πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, μάλιστα, ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης ώστε να διερευνηθεί το θέμα με τις δηλώσεις Σπανού, ενώ μαζί της συμφώνησε και ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρόλα αυτά, η ηγεσία της δικαιοσύνης δείχνει να …κωφεύει! Η μόνη της παρέμβαση ήταν η εντολή έρευνας για το εάν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών από εγκληματική οργάνωση-παρεπιμπτόντως ο πρωθυπουργός δεν είχε καμιά αναφορά σε σχέδιο εμπρησμών κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Ταυτόχρονα, όμως, παρά τις καταγγελίες που υπήρξαν, η ηγεσία της δικαιοσύνης απέφυγε να διατάξει έρευνα για τυχόν κυβερνητικές ευθύνες, παρότι ένα τουλάχιστον κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής το είχε ζητήσει επισήμως, ενώ δεν δείχνει να ενδιαφέρεται και για τις δηλώσεις Σπανού, εν αντιθέσει με την πάγια τακτική της στα θέματα αυτά!

Για να δούμε όμως και τι θα συμβεί στις επόμενες μέρες!

ΠΗΓΗieidiseis.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

Αποκλειστικά στο Periodista:

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «βόμβα» που έχει στο συρτάρι του ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αλέξη Τσίπρα

Η Πυθία αναρωτιέται Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Ο...

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αν «πέσει» ο Στέφανος Κασσελάκης «χάνονται»

Η Πυθία αποκαλύπτειΑς μην γελιόμαστε. Τα φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ...

To μαρτυριάρικο παρεάκι της COSMOTE στην Κίμωλο και τα χαμένα εσώρουχα της «κακιάς» μάγισσας με τα κοτσιδάκια

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου.Το καλοκαίρι έχει μπει...