Αδιανόητο: Στη Wall Street γνώριζαν για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και… σόρταραν σε ισραηλινές μετοχές

Στη Wall Street γνώριζαν για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς; Οι αρχές στο Ισραήλ ερευνούν τους ισχυρισμούς Αμερικανών ερευνητών ότι στη Wall Street σόρταραν σε ισραηλινές μετοχές και ένα χρηματιστηριακό fund, πριν από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου!

Η Αρχή Κινητών Αξιών του Ισραήλ δήλωσε ότι το θέμα «είναι γνωστό στις αρχές και βρίσκεται υπό έρευνα από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», σύμφωνα με το Reuters.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις συναλλαγές σε αμοιβαία κεφάλαια που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια που επενδύουν σε ισραηλινές εταιρείες, καθώς και τη δραστηριότητα ανοικτών πωλήσεων στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ και τη δραστηριότητα δικαιωμάτων προαίρεσης γύρω από ισραηλινές εταιρείες που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ.

«Σε σύνολο, τα στοιχεία μας συνάδουν με τους πληροφορημένους traders που προβλέπουν και επωφελούνται από την επίθεση της Χαμάς», έγραψαν οι καθηγητές νομικής Robert J. Jackson, Jr., του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και Joshua Mitts του Πανεπιστημίου Columbia σε μια εργασία που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Οι συγγραφείς τόνισαν τον «προκαταρκτικό χαρακτήρα» της εργασίας.

Επικαλούμενοι μια απότομη αύξηση του βραχυπρόθεσμου ενδιαφέροντος στις 2 Οκτωβρίου στο iShares MSCI Israel Exchange Traded Fund EIS, το οποίο παρακολουθεί έναν ευρέως βασισμένο δείκτη ισραηλινών εταιρειών, οι καθηγητές είπαν ότι «οι traders φαινόταν να περιμένουν τα επερχόμενα γεγονότα»!

Όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι οι συναλλαγές δεν ήταν σύμπτωση, αλλά μια τακτική από κάποιον που ήξερε ότι η επίθεση ήταν επικείμενη.

Η μελέτη ανέφερε επίσης ότι 4,43 εκατομμύρια νέες μετοχές της Bank Leumi (IL:LUMI), της μεγαλύτερης τράπεζας του Ισραήλ, πωλήθηκαν απότομα από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου. Οι συγγραφείς αναθεώρησαν την εργασία τους, αφού ένα ισραηλινό ρεπορτάζ ανέφερε ότι η αρχική εκτίμηση των κερδών γύρω από το Leumi short trade διογκώθηκε λόγω ενός λάθους σχετικά με τον τρόπο διαπραγμάτευσης των μετοχών.

Οι συγγραφείς διαπίστωσαν επίσης αύξηση των συμβάσεων δικαιωμάτων προαίρεσης βραχυπρόθεσμης ημερομηνίας σε μετοχές ισραηλινών εταιρειών που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ που λήγουν στις 13 Οκτωβρίου, σε σχέση με τα δικαιώματα που λήγουν αργότερα μέσα στο έτος.

«Δείχνουμε ότι αυτή η αύξηση των βραχυπρόθεσμων δικαιωμάτων προαίρεσης μπορεί να συνδεθεί με πολλές συναλλαγές δικαιωμάτων προαίρεσης που γράφτηκαν σε ισραηλινές εταιρείες στις αγορές των ΗΠΑ, υποδηλώνοντας ότι ένας μικρός αριθμός παραγόντων μπορεί να ήταν πίσω από αυτή τη διαπραγμάτευση δικαιωμάτων προαίρεσης», έγραψαν.

Περισσότερα

Newsroom

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανατροπή με Αναστασία Γιάμαλη και ΣΚΑΪ;

Η Πυθία αποκαλύπτει Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι....

Νέα δημοσκόπηση-σοκ για τον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλες απώλειες και για τη ΝΔ – Που πάνε οι ψηφοφόροι

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές, τη συνεχή «αιμορραγία» των...