Αγωνία στο Μαξίμου πριν την Κυριακή της Ορθοδοξίας – Δεν γεφυρώνεται το ρήγμα με την εκκλησία

Στο Μέγαρο Μαξίμου η αγωνία είναι μεγάλη για το τι θα συμβεί στον εορτασμό της «Κυριακής της Ορθοδοξίας», την Κυριακή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκλησία αναμένεται να δείξει και εμπράκτως τη διαφωνία της στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Πριν από μερικές μέρες μάλιστα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο προκειμένου να λειτουργήσει «πυροσβεστικά».

Οι εκπρόσωποι της πολιτείας και της εκκλησίας συζήτησαν και το ενδεχόμενο μίας συνάντησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αρχιεπίσκοπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνθήκες δεν είναι ώριμες ακόμα για μία τέτοια συνάντηση και αποφασίστηκε στο απώτερο μέλλον να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις για μία τέτοια επαφή.

Η Ιερά Σύνοδος έχει πάρει την απόφαση να μην τελεστεί ο εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας στη Μητρόπολη, αλλά να γίνει σε στενό κύκλο στην Μονή Πετράκη.

Η πολιτική ηγεσία, πρόκειται όμως να παρευρεθεί στην Μητρόπολη, ενώ στην συνέχεια θα γίνει γεύμα στο προεδρικό Μέγαρο. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την Μητρόπολη, θα καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη και θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για μια πρωτόγνωρη διαδικασία, καθώς το τελετουργικό της ημέρας δεν διακόπηκε ούτε κατά τη γερμανική κατοχή.

Είναι δηλάδή η πρώτη φορά μετά από 160 χρόνια, που η πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκφωνήσει το Σύμβολο της Πίστεως.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανησυχούν για την επαρχία όπου αρκετοί ιερείς έχουν εκφράσει από την πρώτη στιγμή την διαφωνία τους με τον νόμο για την ισότητα στον γάμο. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, με αφορμή την εορτή της Ορθοδοξίας να θελήσουν να δείξουν με πιο δυναμικό τρόπο την διαφωνία τους στο σχετικό νομοθέτημα, μέσα από τα κηρύγματά τους ή με την απουσία τους από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Επιπλέον η κυβέρνηση ανησυχεί για τις δημοσκοπήσεις οι οποίες δείχνουν τα μικρότερα κόμματα δεξιότερα της ΝΔ να ανεβαίνουν, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει ένα βουβό κύμα δυσαρέσκειας για την ΝΔ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ